Venus in Varsator(pozitie in exaltare) vom recunoaste aceasta pozitie dupa modul de manifestare al posesorului ei: cuceritor, prietenos dar, in acelasi timp, liber si neconventional. Venus in Varsator indica nativul cu un fel de a iubi, deschis si independent, lipsit de inhibitii, plin de neprevazut, care poate imbraca forme si avea limite largi, greu de inteles. Venus in Varsator il va face pe posesorul sau un generos pana la risipa cu sentimentele sale, fara a pierde insa controlul niciodata.

Inzestrati cu gândire logică, acest nativi nu se abandonează niciodata întru-totul trăirilor afective. Sunt înzestrați cu un spirit protector și umanitarist. Sunt adeptii nonconformismului, de aceea partenerii lor trebuie să aducă mereu un element nou pentru a menține viu interesul.

Recomand acestor persoane jaspul roz si orange.

Jaspul rosu (jaspul feruginos) un adevarat energizant, stimuleaza refacerea vitalitatii organismului, in special pentru posesorul unui Venus in Varsator, generos cu sentimentele si prietenia sa, asemeni Soarelui cu lumina sa. Ancoreaza energia si scoate in evidenta conflictele inainte ca acestea sa se agraveze, oferind solutii in situatiile cele mai dificile.

Jaspul australian (Mookaitul) este responsabil de fuctionarea celei de-a doua chakra – Svadhisthana – stimulandu-ne capacitatea de percepere a trairilor interioare, a emotiilor celorlalti, restabilind astfel echilibrul fragil dintre experientele interioare si cele exterioare, deschizandu-ne catre manifestarea iubirii universale. Celor nascuti sub influenta Venusului in Varsator, jaspul le mareste creativitatea, le induce dorinta de noi experiente, le mareste autocontrolul, siguranta de sine, incurajand abordarea cu diplomatie a relatiilor cu ceilalti, facandu-i mai responsabili. Jaspul orange invata ca iubirea inseamna, in primul rand, respectarea sentimentele celorlalți, înțelegând ce înseamnă libertatea de a iubi sau iubirea detașată. Evidentiaza toate alternativele si ajuta la alegerea celei mai bune dintre ele. Energia acestui jasp induce purtatorului buna dispozitie, facandu-l sa fie prietenos, deschis, intuitiv, cu un bun simt al umorului, preocupat de ceilalti in sensul bun al cuvantului, sensibil, cu inteligenta emotionala si cumpatare.

Venus in Pesti (pozitie in exaltare) indica acele persoane a caror emotii si sentimente sunt trăite cu o intensitate copleșitoare, putând ajunge până la compasiune pentru partener și sacrificiu de sine. Iubirea este privită ca o punte de legătură între om și Dumnezeu. Acesti nativi au o mare capacitate de a empatiza cu ceilalți si prin urmare de a se jerti pe altarul iubirii. Sunt sensibili și romantici. Adeseori, emoțiile intense pot sta în calea perceperii obiective a realității.

Recomand acestor persoane perla ( sideful alb )si agatul transparent.

Perla pentru vitalitatea, frumusetea, inocenta, inteligenta si integritatea pe care le confera purtatorului, ajutandu-l in depasirea naivitatii, nesigurantei si a dependentei sale emotionale. Perla, pentru a-i aduce un plus de catifelare, blandete, armonie. Fiind rezultatul unui indelung proces de metamorfozare, de transformare a unui graunte de nisip iritant intr-o creatie luminoasa, irizanta, gingasa, perla poarta in ea capacitatea de a evolua, de a se perfectiona continuu, ajutand purtatoarea ei sa nu ceară ființei iubite să fie asemenea idealului ei, ci, mai degraba, sa descopere în ființa iubită idealul cautat, pentru că fiecare om este un întreg, iar întregul conține și partea. Este o semipretioasa de-a dreptul romantica si empatica. Sensibila prin structura ei, perla defineste persoanele care au nevoie de ocrotire si tandrete, de blandete si intelegere, persoane care au nevoie sa asculte si sa fie ascultate. In plan mental, perlele stimuleaza trairi precum puterea, dragostea sau linistea.

Agatul translucid, incolor, in plan emoțional, învinge negativitatea și amărăciunea, vindecă furia interioară, conferind astfel curajul de a o lua de la început. Util pentru orice tip de trauma emoțională. Creează un sentiment de securitate înlăturând tensiunea interioară, depresia, stimuland refacerea emotionala, increderea in sine, devotamentul corect manifestat, romantismul.