ISTORIC

Obsidianul este o roca vulcanica sticloasa, cunoscuta pentru textura sa neagra sau aproape neagra si pentru taieturile ascutite pe care le poate produce.

Obsidianul se formeaza ca urmare a racirii rapide a lavelor vulcanice bogate in siliciu. Aceasta racire rapida nu permite cristalizarea, ceea ce face ca obsidianul sa aiba o structura sticloasa si o suprafata neteda.

Obsidianul are o culoare predominant neagra, dar poate avea nuante de negru-cenusiu, maro sau verde, in functie de impuritatile minerale prezente in roca. Varietatea cea mai cunoscuta si apreciata este obsidianul negru. Pe langa aceasta, putem intalni: obsidian “fulg de mea”, obsidian “panza de paianjen”, obsidian albastru, obsidian rosu, obsidian “lacrima apasului”, obsidian mahon, obsidian auriu, obsidian verde, etc.

Obsidianul a fost folosit in diferite culturi antice ca material pentru fabricarea uneltelor, in special pentru vanatoare si prelucrarea alimentelor. Datorita duritatii sale, obsidianul poate fi cioplit pentru a crea lame ascutite si taietori eficienti.

Obsidianul, cu stralucirea sa intunecata, profunda, misterioasa – piatra considerata divina in cultura azteca, este cristalul despre care legenda spune ca scoate la lumina adevarul.

Utilizare in bijuterii: In zilele noastre, obsidianul este prelucrat si utilizat in bijuterii pentru frumusetea sa neagra si stralucitoare. Piesele de obsidian pot fi sculptate in diverse forme sau taiate si lustruite pentru a crea bijuterii moderne.

Obsidianul se gaseste in mai multe locuri de pe glob, inclusiv in Mexic, Statele Unite, Islanda, Turcia, Grecia si Japonia. Diferitele surse de obsidian pot prezenta nuante sau texturi usor diferite.

 

CARACTERISTICI

Obsidianul stimuleaza concentrarea, ajuta la descoperirea propriilor defecte si a schimbarilor necesare pentru indreptarea lor, la depasirea blocajelor psihice, la intelegerea problemelor personale si acceptarea adevarului, la acceptarea schimbarilor ce se cer facute in viata individului, la transformarile de natura spirituala.

Obsidianul este o piatra extrem de protectoare, care formeaza un scut impotriva negativitatii, absoarbe energiile negative din mediul inconjurator si fortifica daca este cazul. Acest cristal rar, de provenienta vulcanica, este util persoanelor foarte sensibile. Obsidianul blocheaza atacul energetic si indeparteaza influentele spirituale negative. Avand in vedere faptul ca obsidianul este o piatra pretentioasa, din punct de vedere energetic, lucrand cu energiile acestei pietre, veti putea vedea in spatele fatadei pe care o prezinta anumiti oameni din viata voastra. Va va ajuta sa intelegeti problemele complicate, astfel incat sa puteti gasi cele mai bune si cele mai profitabile solutii.

Din punct de vedere astrologic, Capricornul este un semn zodiacal de Pamant, guvernat de Saturn, si se asociaza cu caracteristici precum responsabilitatea, ambitia, munca asidua si disciplina. Daca alegeti sa folositi obsidianul in contextul astrologic, este important sa va concentrati pe semnificatiile generale ale acestei pietre pretioase, care includ protectia si claritatea mentala, si sa le integrati in propriile calitati si trasaturi ale semnului Capricorn sau in intentiile personale.

Obsidianul este adesea folosit pentru protectia energetica si eliminarea energiilor negative, ceea ce poate fi benefic pentru Capricorni, care sunt adesea orientati spre succes si isi asuma multe responsabilitati.

Obsidianul este cunoscut pentru proprietatile sale de protectie si claritate mentala, care pot fi de interes pentru semnul Scorpion. Scorpionul este guvernat de Pluton si Marte, si este asociat cu caracteristici precum pasiunea, intensitatea, misterul si transformarea.

Obsidianul este adesea folosit pentru protectia energetica si pentru respingerea energiilor negative. Acest lucru poate fi benefic pentru Scorpioni, care sunt adesea sensibili la influentele energetice din mediul lor.

Obsidianul este considerat a aduce claritate mentala si sa ajute la eliminarea blocajelor mentale. Scorpionii pot profita de aceste calitati pentru a-si lamuri gandurile si pentru a naviga prin situatii complexe.

Scorpionii sunt cunoscuti pentru abilitatea lor de a se transforma si de a face fata schimbarilor profunde. Obsidianul poate fi vazut ca o piatra care ii poate ajuta sa ramana puternici in fata transformarilor vietii.

Obsidianul cu ape aurii pare negru la lumina slaba, dar in prezenta luminii puternice si privit din unghiul potrivit se imbraca in luciri ca niste ape de un auriu scanteietor. Aceasta semipretioasa cu efecte directe asupra celei de-a doua si a treia chakre: Svadhisthana si Manipura, ne ajuta in recuperarea puterii personale si folosirea ei pentru Binele Superior. Devenind mai constienti de modul in care facem uz de putere, corect sau incorect, acest cristal ne ajuta sa ne aliniem vointa la Planul Divin si sa ne conectam la puterea Pamantului pentru vindecare.

Aceasta semipretioasa are ca principala tema forta, curajul si determinarea, fiind o semipretioasa cheie in vindecarea abuzului de putere, activarea Vointei superioare si amplificarea manifestarii.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea obsidianului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.