Istoric

Moldavitul, aceasta sticla naturala formata acum 15 milioane de ani la impactul unor meteoriti cu Pamantul, este o tectina de culoare verde masliniu, rara si speciala, daruita oamenilor, din inalt, pentru stimularea intelepciunii. Lipsit de structura cristalina, moldavitul conduce dincolo de limite si frontiere.

Moldavitul are o culoare verde inchis, variind de la nuante palide pana la nuante mai intense si inchise. Are adesea o stralucire aparte si poate fi translucid sau opac, cu modele si texturi unice.

 

Caracteristici

In plan fizic, moldavitul trimite un val de energie de-a lungul corpului, cu puternice efecte metafizice. Acest transfer informational, energetic si de algoritmi, pe masura ce va fi integrat, adica in masura in care informatiile si energiile vor fi procesate si constientizate, proces destul de lung, va accelera dezvoltarea spirituala si cresterea vibratiilor proprii.

Moldavitul ofera o imagine globala asupra motivelor intruparii si intra in contact cu obiectivul spiritual, integrandu-l in viata terestra.

In plan mental, moldavitul, putin conventional si inspirant, propune solutii neasteptate. Trezeste amintirile latente si accede la informatia spirituala prin intelect. Alunga ideile fixe si credintele arhaice.

Se spune ca moldavitul poate spori claritatea mentala si constientizarea, ajutandu-te sa te conectezi cu tine insuti si sa-ti dezvolti intuitia.

In plan psihologic, ajuta la dezvoltarea detasarii de subiecte lumesti ingrijoratoare precum banii si frica de viitor. Sustine calitati precum empatia si compasiunea.

In ceea ce priveste proprietatile spirituale si energetice, moldavitul este asociat cu energii puternice de transformare si regenerare. Este considerat a avea capacitatea de a ajuta la eliberarea vechilor tipare sau blocaje, si la aducerea unei noi perspective asupra vietii.

Moldavitul este adesea considerat o piatra de protectie si vindecare, potrivita pentru echilibrarea energiilor si a chakrelor.

Piatra utila pentru persoanele sensibile carora le este dificil sa experimenteze viata terestra si care nu reusesc sa se adapteze suferintei si emotiilor intense. Aceasta piatra sustine integrarea corpurile spirituale in cel fizic in vederea imbunatatirii ancorarii in aceasta existenta.

Vechile legende despre Atlantida vorbesc despre prezenta acestui cristal. Cele mai impotante locuri sacre de pe Pamant ascund in ele bucati de moldavit. Considerata piatra filozofala, alchimistii o utilizau pentru incarcatura sa magica si pentru forta psihica superioara, atat de necesara in manifestarea puterilor vindecatoare.

In astrologie cristalelor, moldavitul este adesea asociat cu planeta Pluton si semnele zodiacale Scorpion si Capricorn. Pluton este planeta transformarii si regenerarii profunde, iar aceste caracteristici sunt reflectate in simbolismul moldavitului. Semnul Scorpionului este cunoscut pentru adancimea si intensitatea sa, calitati care se potrivesc cu energia transformarii atribuita moldavitului. Capricornul, pe de alta parte, este asociat cu ambitia si structura, ceea ce poate rezona cu capacitatea moldavitului de a ajuta la dezvoltarea personala si atingerea obiectivelor.

Moldavitul este privit ca o piatra a eliberarii si transformarii. Credintele ezoterice sugereaza ca aceasta piatra are puterea de a ajuta la eliberarea blocajelor si a vechilor tipare, permitand sufletului sa evolueze si sa se dezvolte. Se crede ca moldavitul poate lucra la niveluri subtile ale constiintei umane, aducand la lumina aspecte adanc ingropate si ajutand la integrarea lor intr-un mod armonios. De asemenea, este considerat un catalizator pentru regenerare si renastere spirituala.

Moldavitul este benefic pentru persoanele care au semne zodiacale precum Sagetatorul sau Leul, care sunt considerate semne cu trasaturi puternice, exploratoare si spirituale. Moldavitul este adesea asociat cu purificarea si amplificarea energiilor, ceea ce poate sustine dezvoltarea spirituala si cresterea constiintei.

Aceasta piatra semipretioasa poate ajuta Fecioarele in urmatoarele moduri:

Purificare si echilibrare: Moldavitul este adesea asociat cu purificarea energiilor si cu echilibrarea chakrelor. Fecioarele sunt cunoscute pentru atentia lor la detalii si pentru dorinta lor de a aduce ordine si armonie in viata lor. Moldavitul ar putea sustine acest efort de purificare si de mentinere a echilibrului in viata lor.

Dezvoltarea spirituala: Moldavitul este considerat de multi ca o piatra care stimuleaza dezvoltarea spirituala si constientizarea. Fecioarele pot beneficia de aceasta calitate a moldavitului in cautarea lor de intelegere mai profunda si de crestere a constiintei.

Protectie si claritate mentala: Moldavitul poate fi, de asemenea, asociat cu protectia impotriva energiilor negative si cu claritatea mentala. Acest aspect ar putea ajuta Fecioarele sa isi mentina mintea limpede si sa faca fata mai bine provocarilor.

In concluzie, atat din perspectiva ezoterica, cat si din cea astrologica, moldavitul este privit ca o piatra cu puteri profunde si transformatoare. Este considerat a avea abilitatea de a lucra la niveluri subtile ale constiintei si de a sustine evolutia si dezvoltarea personala.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea moldavitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.