ISTORIC
Labradoritul este o piatra semipretioasa cunoscuta pentru jocul sau de culori irizante si pentru legenda sa interesanta. A fost descoperit pentru prima data in provincia Labrador din Canada, de unde isi trage numele.
Robert Strutt, al 4-lea baron Rayleigh, in anii 1923 si de Bøggild in 1924 au fost dintre primii care au descris aceasta piatra, observand efectul de irizatie sau schimbare a culorii in functie de unghiul de observare si de sursa de lumina.
Labradoritul a fost considerat o piatra cu puteri magice si misterioase de catre popoarele indigene din regiunea Labradorului. Se credea ca are puterea de a aduce viziuni si de a conecta purtatorul cu lumea spiritelor. Acest aspect a contribuit la popularitatea sa in randul pasionatilor de pietre pretioase si a colectionarilor.
Astazi, labradoritul este utilizat in arta bijuteriei pentru frumusetea sa unica, iar efectul sau de irizatie il face una dintre cele mai apreciate pietre pretioase pentru a crea bijuterii cu un aspect fascinant.
Alte surse notabile de labradorit includ Madagascar, Norvegia, Rusia si Statele Unite ale Americii.

 
CARACTERISTICI
Labradoritul este o piatra semipretioasa cunoscuta pentru frumusetea sa spectaculoasa, data de jocul sau vibrant de culori irizante.
Labradoritul prezinta o varietate de culori, dar cea mai cunoscuta caracteristica este jocul sau de culori. De obicei, are o baza de culoare gri, neagra sau bruna, cu irizatii stralucitoare care pot include nuante de albastru, verde, galben, roz sau portocaliu. Acest efect de irizatie este numit adesea “labradorescenta” si face ca piatra sa straluceasca si sa schimbe culoarea in functie de unghiul de observare si de sursa de lumina. Labradoritul este in general opac, dar efectul sau de irizatie confera pietrei o stralucire uimitoare.
Labradoritul irizat este o piatra puternic mistica si protectoare, care aduce lumina, intareste constiinta si ne pune in contact cu energiile universale. Aceasta semipretioasa alunga energiile nedorite ale aurei si previne pierderile energetice. Formeaza o bariera impotriva energiilor negative adunate pe parcursul zilei. Labradoritul poate conduce intr-o alta lume sau in alte vieti. Piatra a cunoasterii ezoterice, faciliteaza initierea in mistere.
Aceasta semipretioasa aliniaza corpul fizic cu corpurile superioare si asigura acces la obiectivul spiritual. Labradoritul dezvolta constiinta si ancoreaza energiile spirituale in corpul fizic.
Aceasta piatra stimuleaza intuitia si abilitatile psihice, inclusiv arta „momentului potrivit”, aducand la suprafata mesajele inconstientului si facilitand intelegerea lor.
In plan psihologic, labradoritul alunga temerile si nesiguranta, precum si reziduurile psihice ale deceptiilor precedente, inclusiv cele din vietile anterioare, intarind increderea in sine si in univers. Alunga proiectiile negative ale celorlalti, inclusiv agresiunile de orice tip care au penetrat biocampurile dumneavoastra (aura).
Aceasta piatra calmeaza spiritul hiperactiv si incarca cu energie imaginatia, generand noi idei. Analiza si rationalitatea sunt echilibrate de viziunea interioara.
Aceasta semipretioasa faciliteaza contemplatia si introspectia. Facand sinteza intre gandirea intelectuala si inteligenta intuitiva, labradoritul spulbera iluziile, mergand la radacina lucrurilor si punand in evidenta adevarata intentie aflata in spatele gandurilor si actiunilor. Aceasta piatra ajuta la revenirea amintirilor refulate din trecut.
Companion util in cursul schimbarilor, inspira forta si perseverenta. Piatra de transformare, labradoritul pregateste corpul si sufletul pentru procesul ascensional.
Semnificatii si simbolism: Labradoritul este asociat cu intuitia, claritatea mentala si protectia spirituala. Se spune ca aceasta piatra aduce intelepciune si ajuta la conectarea cu lumea subtila.
Protectie energetica: Labradoritul este considerat a fi o piatra de protectie energetica. Se crede ca acesta poate ajuta la blocarea energiilor negative si la mentinerea unui camp energetic personal curat si echilibrat.
Stimularea intuitiei: Labradoritul este adesea asociat cu dezvoltarea intuitiei si a abilitatilor psihice. Se spune ca aceasta piatra poate spori capacitatile intuitive si ajuta la conectarea cu planurile spirituale.
Transformare si innoire: Labradoritul este considerat a fi o piatra care faciliteaza transformarea si schimbarea. Acesta poate ajuta la depasirea obstacolelor si la adaptarea la schimbarile din viata.
Constientizarea sinelui: Labradoritul poate fi folosit pentru a spori constientizarea sinelui si a potentialului personal. Se spune ca ajuta la dezvoltarea unei conexiuni mai profunde cu propria identitate si scopul vietii.
Jocul de culori: Labradoritul este adesea asociat cu armonia si echilibrul, deoarece jocul sau de culori sugereaza unitatea in diversitate. Acesta poate reprezenta ideea ca frumusetea poate fi gasita in variabilitate si ca toate aspectele vietii sunt interconectate.
Meditatie: Labradoritul poate fi folosit in meditatie pentru a ajuta la atingerea starilor meditative profunde si la conectarea cu intelepciunea interioara.
In astrologie, labradoritul este adesea asociat cu zodia Leu. Se crede ca aceasta piatra poate potenta calitatile pozitive ale Leului, precum increderea in sine, creativitatea si generozitatea. De asemenea, labradoritul poate ajuta Leii sa-si exploreze latura lor spirituala si intuitiva.
Planeta Uranus: Labradoritul este, de asemenea, legat de planeta Uranus, care este asociata cu schimbarile bruste, inovatia si individualitatea. Se crede ca labradoritul poate ajuta persoanele sub influenta lui Uranus sa-si imbunatateasca abilitatile intuitive si sa abordeze schimbarile cu incredere.
Meditatie si astrologie: Multi practicanti de astrologie si meditatie considera labradoritul ca o piatra potrivita pentru a ajuta la dezvoltarea constientizarii si a conexiunii spirituale. Aceasta conexiune poate fi folosita pentru a explora mai profund aspectele spirituale ale astrologiei si pentru a intelege mai bine traseul vietii fiecarei persoane.
Asocierea dintre labradorit si zodia Varsator poate fi legata de semnificatiile si proprietatile atribuite acestei pietre, care se pot potrivi cu caracteristicile tipice ale nativilor Varsator.
Varsatorii sunt cunoscuti pentru gandirea lor inovatoare si pentru dorinta de a explora noi idei si concepte. Labradoritul, cu jocul sau de culori si conexiunea cu latura intuitiva, poate sprijini creativitatea si procesul de gandire neconventional al Varsatorilor.
Labradoritul este asociat cu dezvoltarea intuitiei si a constientizarii de sine. Aceste aspecte pot fi benefice pentru Varsatori, ajutandu-i sa-si conecteze mai profund latura spirituala si sa-si inteleaga propriile motive si aspiratii.
Varsatorii sunt adesea orientati spre relatii sociale si pot fi foarte comunicativi. Labradoritul poate stimula abilitatile de comunicare si poate ajuta la dezvoltarea conexiunilor interpersonale.
Labradoritul poate sprijini echilibrarea emotiilor si gestionarea stresului, ceea ce poate fi benefic pentru Varsatori, care pot avea tendinta de a fi preocupati de grijile sociale si globale.
Varsatorii sunt adesea perceputi ca fiind independenti si originali in gandirea lor. Labradoritul poate sustine dezvoltarea acestor calitati si poate ajuta la mentinerea autenticitatii personale.
In astrologie, labradoritul este adesea asociat cu zodia Taur. Aceasta asociere se bazeaza pe semnificatiile si proprietatile atribuite pietrei, precum si pe modul in care acestea se potrivesc cu caracteristicile tipice ale nativilor Taur.
Labradoritul este considerat o piatra de protectie energetica, care poate ajuta la blocarea energiilor negative si la mentinerea unui camp energetic personal curat si echilibrat. Aceasta proprietate se potriveste cu dorinta Taurilor de a-si pastra stabilitatea si siguranta.
Labradoritul este, de asemenea, asociat cu dezvoltarea constientizarii de sine si a intuitiei. Aceasta asociere poate ajuta Taurii sa se conecteze mai profund cu propriile lor sentimente si sa-si urmeze intuitia in luarea deciziilor.
Taurii sunt cunoscuti pentru rezistenta lor la schimbare si pentru aprecierea lucrurilor stabile si consistente. Labradoritul poate fi vazut ca o piatra care ii ajuta pe Tauri sa faca fata schimbarilor si sa se adapteze in mod armonios la noile circumstante.
Labradoritul este adesea asociat cu atragerea abundentei si prosperitatii in viata. Acest aspect poate fi potrivit pentru Tauri, care sunt orientati spre valoarea materiala si confortul financiar.
Daca sunteti nascut sub zodia Taur sau aveti planete in aceasta zodie, labradoritul poate fi considerat o piatra care va poate ajuta sa va conectati cu caracteristicile pozitive ale semnului vostru zodiacal si sa va sprijine in calatoria voastra spirituala sau personala.
Labradoritul este o piatra semipretioasa care este adesea asociata cu semnul zodiacal Capricorn. Aceasta asociatie se bazeaza pe semnificatiile si proprietatile atribuite labradoritului, care pot completa sau se potrivesc cu caracteristicile tipice ale nativilor Capricorn.
Labradoritul este adesea vazut ca o piatra care sprijina dezvoltarea puterii interioare si a increderii in sine. Acest aspect este potrivit pentru Capricorni, care sunt cunoscuti pentru dorinta lor de a-si atinge obiectivele si pentru determinarea lor de a reusi.
Labradoritul poate ajuta la echilibrarea emotiilor si la gestionarea stresului. Aceasta caracteristica poate fi utila pentru Capricorni, care pot fi adesea concentrati pe atingerea obiectivelor lor si pot avea tendinta de a se simti coplesiti.
Labradoritul poate sprijini dezvoltarea constientizarii de sine si a conexiunii cu aspectele mai profunde ale personalitatii. Acest lucru poate ajuta Capricornii sa-si inteleaga mai bine motivele si aspiratiile personale.
Labradoritul poate stimula abilitatile de comunicare si creativitate, ceea ce poate fi valoros pentru Capricorni in relatiile lor personale si in cariera.
Labradoritul poate ajuta la mentinerea unui focus clar si la stabilirea unei directii clare in viata. Aceasta caracteristica poate fi benefica pentru Capricorni, care sunt orientati spre atingerea obiectivelor lor.
In concluzie, labradoritul este o piatra semipretioasa cu un aspect irezistibil datorita jocului sau de culori irizante. Aceasta piatra este apreciata atat pentru frumusetea sa, cat si pentru semnificatiile si simbolismul sau speciale.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea labradoritului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.