ISTORIC

„Piatra iubirii neconditionate” – cuartul roz – pe tot parcursul istoriei, a fost si a ramas pana astazi simbolul iubirii si frumusetii. In vechea Mesopotamie, au fost gasite siraguri de cuart roz ce dateaza inca din 7000 I.Hr. In societatile umane primitive cuartul era folosit ca si unealta.

Egiptenii credeau ca acest tip de cuart previne imbatranirea.

Asiaticii il foloseau la confectionarea obiectelor de podoaba inca din anul 800 I.Hr.

In epoca romana, cuartul roz era foarte apreciat pentru calitatile sale curative. Vechii romani credeau ca aceasta piatra semipretioasa ajuta in tratarea problemelor de respiratie, a durerilor de cap, a dismenoreei si la eliminarea impuritatilor din organism. Era, deasemenea, utilizat in fabricarea emblemelor de pe sigilii, folosite in autentificarea actelor oficiale.

Cuartul roz a devenit cunoscut ca piatra iubirii si a impacarii din mitul grecesc in care Adonis, un vanator chipes, s-a indragostit de Afrodita. Ares, zeul soarelui, indragostit si el de zeita frumusetii, incearca sa-l rapuna pe rival, dar frumosul Adonis este salvat de Afrodita. Legenda spune ca Afrodita, in stradania ei de al salva pe Adonis ranit de Ares, s-a intepat in spinii unui tufis. Sangele celor doi indragostiti s-a amestecat iar picaturile cazute pe un cuart alb l-au transformat in cuart roz. Mai tarziu, a devenit un obicei al romanilor sa dea cuartul roz in dar ca dovada de iubire.

 

CARACTERISTICI

In stare pura cuartul este incolor, impuritatile din cristal fiind cele care determina culoarea mineralului. Varietatea de roz a cuartului e datorata prezentei ionilor de fosfor precum si a urmelor de fier, titan si mangan in structura sa.

Piatra a iubirii neconditionate si a pacii infinite, cuartul roz este cristalul cel mai important pentru inima si pentru cea de-a IV-a chakra – Anahata-, invatorul nostru in a darui si a primi iubire, in egala masura. Purifica si deschide inima, deblocand circulatia energiilor in si dinspre exterior, induce o vindecare interioara profunda si dragostea de sine. Cel de-al patrulea centru energetic este cel care face legatura intre circulatia energiei centrilor inferiori cu cea a celor superiori. Veritabila esenta a iubirii, cuartul roz, cu efectul sau calmant si linistitor, este excelent in caz de traume sau crize.

Anihileaza energiile negative datorate carentelor, vindecand rani adanci lasate in sufletul nostru de neiubiri. Intensifica empatia si sensibilitatea, inlesnind acceptarea schimbarilor atat de necesare in viata noastra. Cuartul roz intareste afirmatiile pozitive. Acesta piatra, cu energia sa blanda, pune in valoare intentia si mareste receptivitatea noastra la orice tip de frumusete, comportandu-se ca un bun canal pentru energia divina.

Incurajeaza dragostea neconditionata si restabileste increderea si armonia in relatiile existente. Elibereaza emotii neexprimate si suparari vechi, modificand in noi conditionari emotionale necorespunzatoare. Calmeaza durerea interiorizata facandu-va receptivi la iubire si frumos, atenuand tristetea.

Nu puteti primi iubirea semenilor, nici sa le daruiti iubirea voastra, daca nu v-ati iertat si nu va iubiti pe voi insiva. Masura iubirii voastre este egala cu masura in care puteti ierta. Vindecator rafinat, cuartul roz favorizeaza iertarea de sine si acceptarea, invoca increderea in sine si constiinta propriei voastre valori.

Efecte terapeutice ale cuartului roz

O prima recomandare a cuartului roz este aceea de piatra protectoare pentru copii. Alunga spaimele de tot felul si gandurile negre, redand bucuria si inocenta specifice copilariei.

Considerat ca fiind piatra zeitei Venus, cuartul roz este folosit in ameliorarea suferintelor din dragoste, fiind potrivit tuturor tipurilor de probleme emotionale. Ne ajuta sa depasim traume din trecut trezind in noi sentimentul iubirii neconditionate. Acest cristal linisteste si calmeaza, amplifica iubirea si vindeca, aduce seninatate sufleteasca si emotionala, claritate, echilibru si pace. Va sustine in eliminarea emotiilor si energiilor negative, frica, teama si invidia, gelozia, ajutandu-va sa legati prietenii puternice. Reprezinta intoarcerea noastra la copilarie, la vremea iubirilor pure si neconditionate. Sunt cristalele noilor inceputuri in relatii aducand fericirea si fidelitatea.

Cuartul roz asociat iubirii, echilibreaza cea de-a IV-a chakra – Anahata-. Purtat in timpul noptii, va ajuta sa aveti un somn linistit si sa primiti inspiratie creativa.

Culori specifice ale cuartului roz

Are o culoare roz laptoasa, translucida si adesea piatra prezinta vinisoare. Culoarea sa merge de la roz deschis pana la un roz-rosu saturat. Cuartul roz transparent este rar si se gaseste in Madagascar.

Din punct de vedere astrologic

Cuartul roz, cu energia sa blanda si vindecatoare, poate avea anumite legaturi cu semnele zodiacale Taur, Balanta si Berbec, fiecare din motivele lor specifice.

Taurii sunt cunoscuti pentru natura lor senzuala, stabila si orientata spre frumusete. Cuartul roz, cu energia sa asemanatoare unei imbratisari calde, se potriveste bine cu dorinta lor de a crea un mediu armonios si confortabil. Taurii apreciaza valoarea sentimentelor stabile si relatiilor de incredere, si cuartul roz poate sprijini aceasta latura a personalitatii lor, ajutandu-i sa cultive dragostea si sa mentina echilibrul emotional in relatii.

Balantele sunt guvernate de planeta Venus, asociata cu iubirea, frumusetea si armonia. Cuartul roz, care are o legatura stransa cu energia iubirii neconditionate si a compasiunii, se potriveste bine cu nevoia Balantelor de armonie si echilibru in viata. Aceasta piatra pretioasa poate ajuta Balantele sa-si dezvolte abilitatile de comunicare empatica si sa creeze relatii interpersonale mai profunde si mai sincere.

Berbecii sunt cunoscuti pentru energia lor puternica, initiativa si curajul. Cuartul roz poate aduce o nota de blandete si echilibru in viata unui Berbec. Aceasta piatra pretioasa poate ajuta la temperarea unei abordari mai agresive sau impulsive, oferindu-le o perspectiva mai calma si mai empatica in abordarea relatiilor si a situatiilor emotionale.

Deasemenea, Cuartul roz poate fi legat de anumite aspecte astrologice si trasaturi umane care sunt relevante pentru diverse semne zodiacale:

Iubire si compasiune: Cuartul roz este adesea asociat cu energia iubirii neconditionate si a compasiunii. In astrologie, semnele zodiacale care sunt deseori considerate a fi mai orientate catre emotii si relatii, cum ar fi Racul, Leul si Balanta, ar putea beneficia in special de energia vindecatoare a cuartului roz in ceea ce priveste legaturile lor emotionale si relatiile interpersonale.

Echilibrul emotional: Proprietatile calmante ale cuartului roz il fac potrivit pentru a sprijini semnele zodiacale care tind sa fie mai sensibile sau care se confrunta cu fluctuatii intense ale starii emotionale. Astfel, semnele de apa, precum Racul, Scorpionul si Pestii, sau semnele de aer, cum ar fi Gemenii, Balanta si Varsatorul, ar putea gasi beneficii in folosirea cuartului roz pentru a mentine echilibrul interior.

Relatii si conexiuni: Cuartul roz poate sprijini dezvoltarea armonioasa a relatiilor si conexiunilor. Aceasta poate fi relevanta pentru semnele zodiacale care sunt mai preocupate de aspectele sociale si interactiunile umane, cum ar fi Balanta, Gemenii si Varsatorul. Energia delicata a cuartului roz poate contribui la imbunatatirea comunicarii si a armoniei in relatiile acestor semne.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea cuartului roz in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.