Istoricul scoicii

Istoria scoicii, a sidefului apartinand interiorului sau, precum si a varietatilor foarte decorative ale scoicii australiene – abalone – supranumita “Mama de perla”, este aceeasi cu istoria Perlei. Dar nu as vrea sa trec mai departe fara a reproduce in totalitate o mica istorioara despre scoica, poveste care pentru mine, la vremea respective a fost o adevarata lectie de viata. Deci:
Lectia scoicii perlifere
“Cum reuseste scoica sa faca perle? Inainte de toate, exista un graunte de nisip care a patruns in cochilia ei si o irita. “Ah, isi spune ea, cum sa fac sa scap de el? Ma zgarie, ma mananca, ce sa fac?” Si iata ca incepe sa reflecteze; se concentreaza, mediteaza, cere sfaturi, pana in ziua cand intelege ca nu va ajunge niciodata sa scape de grauntele de nisip, dar ca are posibilitatea sa-l inveleasca pana ce acesta va deveni neted, lustruit, catifelat. Si cand izbuteste, este fericita si isi spune: “A, am reusit sa inving o dificultate!”
De mii de ani scoica perlifera ii invata pe oameni, dar oamenii nu si-au insusit lectia. Si care este aceasta lectie? Aceea ca, daca reusim sa ne “infasuram” dificultatile intr-o maniera luminoasa, irizata, gingasa vom dispune de bogatii nemaiintalnite. Iata ce trebuie sa intelegeti. Deci, de acum inainte, in loc sa va plangeti si sa stati sa va macinati fara sa faceti nimic, lucrati si “secretati” acea materie speciala in care sa va puteti “infasura” dificultatile. Cand va aflati in fata unui eveniment neplacut, a unei persoane insuportabile, bucurati-va si spuneti: “Doamne, ce noroc, inca un graunte de nisip si deci posibilitatea secretarii unei noi perle!” Daca intelegeti imaginea scoicii perlifere, veti avea de lucru pentru toata viata.” Omraam Mikhael Aivanhov – Reguli de aur pentru fiecare zi

Caracteristicile scoicii

Lectia scoicii perlifere este o invitatie la intelepciune si la demnitate. Sa privim introspectiv pentru ne a identifica problemele si dilemele si sa descoperim in noi resursele de a le rezolva. Comunicand, sa invatam din experienta altora.
Scoica, prin sacrificiul ei, reprezinta pilda trimfului asupra incercarilor vietii, trecerea catre o treapta mai inalta a elevarii.
O simfonie de iubire si culoare, Oda bucuriei vietii!

Efectele terapeutice ale scoicii

Pe langa virtutile comune cu perla, scoica are darul de a aduce calmitate in viata noastra, Scoica ne indeamna sa manifestam empatie si intelegere fata de semenii nostri si, mai presus de toate, sa invatam sa jertfim comoditatea in favoarea propriei deveniri. Poate fi numita “invatatorul rabdarii puse in slujba creatiei/autocreatiei”!
Cunoscuta pentru vitalitatea, frumusetea, inocenta si inteligenta, scoica ne arata calea catre integritate, armonie si bucurie.

Culori specifice scoicii

Sideful scoicii, poate fi alb, argintiu, cu nuante de la galben la maron, de la albastru la verde.