ISTORIC

Shungitul este un mineral UNIC, atat in privinta calitatilor sale terapeutice, cat si in privinta potentialului sau informational si energetic.

Desi studiile si cercetarile amanuntite asupra Shungitului au capatat amploare abia spre sfarsitul secolului al XX –lea, acest mineral constitue inca un mister. Se estimeaza de catre specialisti ca varsta acestei semipretioase se afla cuprinsa intre 600 de milioane si 4 miliarde de ani vechime!

Exista 3 teorii privind originea Shungitului:

O prima teorie este aceea ca Shungitul este un fragment de meteorit gigant, care a adus pe Pamant o parte a planetei Phaeton, planeta pe care au existat odinioara forme de viata. Depozitul de Shungit ar fi aparut in locul in care fragmentul de meteorit s-ar fi prabusit.

O a doua teorie indica faptul ca la baza formarii Shungitului stau sedimente de origine marina imbogatite cu ramasitele organice ale unor organisme microscopice provenite din zonele putin adanci ale tarmului unei mari stravechi.

Cea de-a treia teorie clasifica Shungitul ca fiind de natura vulcanica, acesta prezentand trasaturi caracteristice materialelor vulcanice. Indiferent care dintre aceste teorii ar fi cea adevarata, un lucru este cert dovedit: Shungitul este un veritabil remediu naturist, extrem de eficient in cazul unei game foarte largi de boli, vindecarile spectaculoase in situatii disperate aducandu-l treptat in atentia oamenilor de stiinta si a metodelor lor de studiu avansate. Si totusi… aceasta piatra inca isi pastreaza cu strasnicie secretele.

Shungitul are o istorie interesanta si bogata, cu radacini care se intind pe parcursul a mii de ani. Iata o scurta privire asupra istoriei shungitului:

Descoperirea initiala: Shungitul este numit dupa satul Shunga din Republica Karelia, Rusia, unde a fost descoperit pentru prima data. Prima mentiune moderna a acestei pietre dateaza din secolul al XVIII-lea.

Utilizare traditionala: Locuitorii din regiunea Karelia, Rusia, au folosit shungitul in mod traditional pentru a purifica apa potabila. Acesta era plasat in apa pentru a elimina impuritatile si pentru a imbunatati gustul apei. De asemenea, era folosit pentru a construi bai de shungit, unde oamenii se scufundau pentru a beneficia de efectele sale de purificare asupra pielii.

 

CARACTERISTICI

Shungitul este o piatra neobisnuita si fascinanta, cunoscuta pentru proprietatile sale unice si pentru faptul ca provine dintr-un singur loc de pe glob: regiunea Karelia din Rusia. Este cunoscut pentru aspectul sau negru intens si stralucitor si pentru compozitia sa mineralogica unica. Shungitul este compus in mare parte din carbon, cu un continut de carbon organic de aproximativ 98%, si contine, de asemenea, o varietate de minerale, cum ar fi silicatul, calcitul si pirita. Acest amestec distinct de carbon si minerale ii confera proprietati speciale acestei roci metamorfice neagra, formata in timpul erei precambriene, acum aproximativ 2 miliarde de ani. Procesul sau de formare a implicat o combinatie complexa de factori geologici si chimici, inclusiv sedimentarea carbonului organic in lacuri si mlastini stravechi, urmata de metamorfoza in conditii extreme de caldura si presiune.

Shungitul a devenit subiect de cercetare in secolul al XIX-lea, cand au fost efectuate primele studii stiintifice pentru a intelege compozitia si proprietatile sale. In secolul al XX-lea, cercetatorii rusi au inceput sa studieze stiintific proprietatile shungitului. Ei au descoperit ca acesta contine fulerene, molecule tridimensionale de carbon cu potential antioxidant si proprietati de absorbtie a radiatiilor electromagnetice. Aceste descoperiri au starnit interesul in intreaga lume pentru potentialul sau terapeutic si protector.

In secolul al XX-lea, shungitul a fost adus in atentia lumii medicale. Se crede ca acesta are proprietati medicinale si poate fi folosit pentru tratarea unor afectiuni, precum artrita si bolile de piele. Shungitul poate avea, de asemenea, proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. A fost folosit in tratamente traditionale rusesti pentru a trata diferite afectiuni ale pielii si ale sistemului respirator. Shungitul este cunoscut pentru abilitatea sa de a purifica apa si de a absorbi substante daunatoare precum metalele grele si substantele chimice.

Semnificatie ezoterica: In ultimele decenii, shungitul a castigat popularitate in astrologie si in domeniul spiritualitatii. Se crede ca aceasta piatra are proprietati energetice si de echilibrare, iar oamenii o utilizeaza pentru a imbunatati starea de bine mentala si emotionala, pentru restabilirea armoniei in corpul fizic si in corpul energetic si pentru protectie impotriva radiatiilor electromagnetice, contribuind astfel la bunastarea generala. Bijuteriile din shungit sunt apreciate pentru frumusetea lor si pentru posibilele beneficii asupra sanatatii. De asemenea, shungitul este folosit in practici de meditatie si vindecare energetica.

Semnificatie astrologica:

Generic, shungitul poate fi asociat celor 3 semne de Pamant: Taur, Fecioara si Capricorn. Aceasta asociere se datoreaza faptului ca shungitul este o piatra legata de elementul pamant. In general, se crede ca shungitul poate ajuta la echilibrarea energiei si la stabilizarea persoanelor nascute sub aceste semne.

Shungitul este adesea asociat cu semnul zodiacal Capricorn. Capricornii sunt cunoscuti pentru caracteristicile lor de disciplina, stabilitate si rezistenta. Shungitul poate sprijini aceste calitati, oferindu-le echilibru emotional si protectie energetica.

Shungitul poate fi, de asemenea, asociat cu nativii din Leu, oferindu-le putere si stabilitate. In plus, Shungitul poate ajuta Leii sa-si gestioneze ego-ul si sa cultive rabdarea.

Shungitul poate fi conectat cu energia planetei Saturn, care guverneaza semnul Capricorn. Saturn este asociat cu responsabilitatea, structura si invatarea din lectii de viata. Shungitul poate sprijini acest aspect al dezvoltarii personale si al maturizarii.

Shungitul este adesea vazut ca o piatra de protectie energetica, care poate absorbi energiile negative si poate promova o stare de liniste si calm. Aceasta energie poate fi benefica pentru a echilibra influentele astrologice sau pentru a face fata schimbarilor de energie din mediul inconjurator.

Shungitul ramane o piatra semipretioasa cu proprietati unice si interesante. A fost subiectul multor cercetari si utilizari diverse pe parcursul istoriei sale si continua sa fie o piatra apreciata pentru calitatile sale de purificare si protectie.

In concluzie, istoria shungitului este bogata si complexa, fiind legata de traditiile si cercetarile stiintifice din Rusia. De la utilizarea traditionala ca piatra de protectie si purificare la explorarea sa stiintifica moderna, shungitul a ramas un material fascinant cu multiple posibilitati de utilizare si interpretare.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea shungitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.