ISTORIC

Denumirea “serafinit” provine de la cuvantul “serafim” care face referire la un tip de ingeri din ierarhia angelica. Acest nume a fost atribuit serafinitului datorita aspectului sau distinct, care adesea poarta in structura sa amprenta diafana a chipurilor sau a aripilor de inger.

Modelul si culoarea specifica serafinitului au fost asociate cu frumusetea si gratia, inspirand aceasta denumire care evoca imaginea ingerilor sau a creaturilor ceresti. Aceasta asociere cu aspectul divin a adaugat o dimensiune simbolica si estetica acestui mineral, contribuind la popularitatea sa in industria bijuteriilor.

Serafinitul ca mineral si-a castigat notorietate in special in ultimele decenii, odata cu cresterea interesului pentru pietrele semipretioase si bijuteriile naturale.

Serafinitul se gaseste adesea in roci metamorfice, formandu-se in conditii de presiune si temperatura ridicate in timpul proceselor metamorfice.

Serafinitul a fost identificat in diverse locuri din lume, inclusiv in Rusia, Muntii Ural, Siberia, Statele Unite ale Americii, Brazilia si Africa de Sud.

 

CARACTERISTICI

Serafinitul, pe fundalul unui verde profund, poarta in structura sa chipuri de inger sau atingeri diafane ale aripilor acestora, ceea ce i-a adus numele. Aceste modele pot varia in intensitate si aspect, iar serafinitul poate sa prezinte si reflexii argintii.

Piatra excelenta pentru perioadele in care ne simtim deconectati sau dezorientati, la nivel noesic, serafinitul destrama emotiile negative ajutandu-ne sa intelegem care emotii ne apartin cu adevarat si care sunt proiectate asupra noastra. Aceasta semipretioasa inspira iubire pura, neconditionata, pace, echilibru si deschidere catre ceilalti. Serafinitul ne ajuta in identificarea schimbarilor care se cer facute, in gasirea solutiilor si etapizarea viitoarelor proiecte.

Considerata una dintre cele mai bune pietre vindecatoare, serafinitul este un purificator dinamic al principalelor canale energetice din organism, activandu-va chakrele, punandu-va totodata in legatura cu ingerii celor mai inalte Ceruri ale vindecarii.

In context ezoteric, serafinitul este adesea considerat o piatra cu proprietati spirituale si vindecatoare.

Energia Ingerilor: Datorita numelui sau/si a modelelor sale asemanatoare aripilor de ingeri, serafinitul este adesea asociat cu energiile ingerilor si cu conexiunea spirituala. Se crede ca aceasta piatra poate facilita comunicarea cu ingerii sau alte entitati spirituale.

Calatorie Astrala si Meditatie: Serafinitul este considerat benefic in practicile de meditatie si calatorie astrala. Se spune ca ajuta la deschiderea si echilibrarea chakrelor superioare, facilitand astfel accesul la planurile superioare de constiinta.

Vindecare Emotionala si Echilibrare: In sfera ezoterica, serafinitul este adesea asociat cu vindecarea emotionala si echilibrarea energiilor. Se crede ca poate ajuta la eliberarea emotiilor negative si la promovarea starii de bine emotionala.

Armonizarea Cailor Spirituale: Serafinitul este considerat a avea un efect armonizant asupra cailor spirituale. Este adesea folosit in practici de dezvoltare personala si crestere spirituala pentru a sprijini individul in cautarea sa de intelegere mai profunda si conexiune cu aspectele spirituale ale vietii.

Curatire Energetica: Se spune ca serafinitul are proprietati de curatare energetica, ajutand la eliminarea energiilor negative si la restabilirea echilibrului intr-un spatiu sau in aura unei persoane.

Astrologic, datorita culorii sale predominant verde, Serafinitul este adesea asociat cu semnele zodiacale care sunt guvernate de planetele Venus si Mercur. Venus este asociata cu iubirea, frumusetea si armonia, in timp ce Mercur este asociat cu comunicarea si inteligenta. Serafinitul ar putea sa sprijine si sa amplifice aceste energii in contextul astrologic dat. Aceste semne includ Taurul si Balanta (Venus) si Fecioara si Gemenii (Mercur).

Culoarea Serafinitului care poate varia de la verde-albastrui la verde intens, are conexiune cu semnul Taur. Taurul este guvernat de planeta Venus, care este asociata cu iubirea, frumusetea si natura. Verdele si albastrul pot aminti de natura si liniste, care sunt valori importante pentru nativii Taur. In astrologia cristalelor, aceste nuante de verde si albastru pot fi asociate cu energiile semnului Taur.

Serafinitul este adesea asociat cu claritatea mentala, comunicarea si exprimarea personala. Nativii Taur sunt cunoscuti pentru abilitatile lor practice si pentru faptul ca au un cuvant clar si concis atunci cand este nevoie. Astfel, Serafinitul poate sustine aceste calitati ale Taurului.

In astrologia cristalelor, Serafinitul poate fi folosit pentru a echilibra si armoniza chakra gatului, care este asociata cu comunicarea si exprimarea. Taurii ar putea beneficia de aceasta energie pentru a-si imbunatati abilitatile de comunicare si pentru a-si exprima mai bine gandurile si sentimentele.

Serafinitul prezinta o gama variata de culori, inclusiv verde-albastrui si verde intens. Aceste culori sunt asociate cu semnul Balanta, deoarece verdele simbolizeaza armonia, echilibrul si natura, iar albastrul poate sugera comunicarea si exprimarea clara a gandurilor si sentimentelor. Balanta este guvernata de planeta Venus, care este asociata cu frumusetea si armonia.

Serafinitul este adesea asociat cu claritatea mentala, comunicarea si exprimarea personala. Persoanele nascute sub semnul Balanta sunt cunoscute pentru abilitatile lor de comunicare si pentru preocuparea lor pentru echilibru si armonie in relatii. Acest mineral poate sustine aceste calitati si poate ajuta nativii Balanta sa isi exprime mai bine gandurile si sentimentele.

In astrologia cristalelor, Serafinitul poate fi folosit pentru a echilibra si armoniza chakra gatului, care este asociata cu comunicarea si exprimarea. Nativii Balanta ar putea beneficia de aceasta energie pentru a-si imbunatati abilitatile de comunicare si pentru a-si mentine armonia in relatii.

Din perspectiva ezoterica, serafinitul este adesea considerat o piatra cu energii spirituale si de inaltare. Acest aspect poate fi asociat cu anumite caracteristici ale semnelor zodiacale sau caselor astrologice care sunt orientate spre dezvoltarea spirituala.

Practicantii cristaloterapiei utilizeaza Serafinitul in tratamente energetice pentru a sprijini chakrele superioare si pentru a elimina blocajele energetice.

Chakra Inimii (Anahata): Chakra inimii este adesea asociata cu iubirea, compasiunea si echilibrul emotional. Se spune ca serafinitul are o energie blanda si vindecatoare, fiind benefic pentru stimularea si echilibrarea chakrei inimii. Ajuta la deschiderea inimii si la atragerea iubirii in viata persoanei.

Chakra Gatului (Vishuddha): Chakra gatului este legata de comunicare si expresie. Serafinitul este uneori considerat util pentru a sprijini comunicarea autentica si exprimarea sinelui intr-un mod echilibrat si clar. Se crede ca poate ajuta la deblocarea oricaror blocaje in aceasta zona.

Chakra Cel de-Al Treilea Ochi (Ajna): Aceasta chakra este asociata cu intuitia si constiinta superioara. Serafinitul este adesea vazut ca o piatra care sprijina dezvoltarea intuitiei si a perceperii spirituale, fiind potrivit pentru activarea chakrei celui de-al treilea ochi.

Chakra Coroanei (Sahasrara): Chakra coroanei este legata de constiinta superioara si conectarea la divinitate. Se spune ca serafinitul sustine aceasta conexiune spirituala si ajuta la deschiderea caii catre intelegere si iluminare.

Aceasta semipretioasa, calauza in timpul calatoriilor extracorporale, ne ajuta in manifestarea plenara a compasiunii, aducand implinire si vindecare, deschizand calea spre ascensiunea spirituala, inspirandu-ne un profund sentiment de pace si liniste.

Datorita raritatii sale relative, Serafinitul poate fi considerat o piatra de colectie si este apreciat de pasionatii de mineralogie si de iubitorii de bijuterii unice.

 

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea Serafinitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.