ISTORIC

Pietersitul este o piatra semipretioasa care a fost descoperita relativ recent, in Africa de Sud si Namibia.

Pietersitul a fost descoperit pentru prima data in anii 1960 in Namibia, Africa de Sud. A fost numit dupa Sid Pieters, un minerolog sud-african care a fost implicat in descoperirea si identificarea acestei pietre. Initial, pietersitul a fost denumit “tiger eye” sau “ochi de furtuna” datorita modelului sau caracteristic.

Cele mai cunoscute locuri de extractie a pietersitului includ Namibia, China si Africa de Sud. Aceste locuri au furnizat varietati unice de pietersit cu nuante si modele diferite.

Pietersitul este utilizat in bijuterii, obiecte decorative si in practicile spirituale pentru beneficiile sale semnificatii spirituale si estetice.

De-a lungul decadelor, pietersitul a devenit tot mai popular si apreciat pentru frumusetea si semnificatiile sale. Aceasta piatra fascinanta este folosita in mod obisnuit in bijuterii si este apreciata pentru aspectul sau unic de “ochi de furtuna” si pentru efectele benefice pe care le poate avea in practicile spirituale si de vindecare.

 

CARACTERISTICI

Pietersitul este o semipretioasa cunoscuta pentru culorile si modelele sale fascinante. Numita asa datorita legaturii sale cu acest fenomen climatic, “piatra furtunii” a fost descoperita foarte recent. Pastrand „cheile regatului cerurilor”, pietersitul leaga constiinta cotidiana de spiritual, aducand aminte individului ca este o fiinta spirituala care intreprinde o calatorie umana.

De-a lungul timpului, pietersitul a fost considerat o piatra cu proprietati de vindecare si semnificatii spirituale. Se crede ca pietersitul ajuta la dezvoltarea intuitiei, claritatea mentala si conectarea cu energiile superioare. A fost utilizat in practicile de meditatie si vindecare pentru a sprijini starea de bine si pentru a promova intelegerea mai profunda a sinelui. De asemenea, poate sprijini in gestionarea stresului si a anxietatii.

Centrandu-se in fiinta spirituala, pietersitul faciliteaza calatoriile spirituale, mai ales pentru consultarea arhivelor akashice si viziunilor incarnarilor inregistrate acolo. Piatra revelatoare, poate facilita viziunea sau calatoria samanica. Actioneaza puternic asupra corpului in timpul meditatiilor in miscare, ajungand rapid la o stare foarte ridicata de constiinta modificata. Stimuleaza “al treilea ochi” – Ajna si epifiza, acceseaza intuitia si favorizeaza viziunile spirituale subtile si precognitia. Leaga la un plan de directie foarte afectuos.

Pietersitul poate avea o varietate de culori, dar cele mai comune variatii includ albastru, negru, auriu si maro. Ceea ce il face cu adevarat remarcabil este modelul sau de tip “ochi de furtuna” sau “tigru”. Aceste modele pot fi in forma de ochiuri sau dungi in nuante variate care confera pietrei un aspect uimitor.

Pietersitul – piatra furtunii este cunoscuta pentru spulberarea iluziei separarii si inlaturarea credintelor si conditionarilor impuse de ceilalti. Conecteaza individul cu sursa directionarii sale interioare si ajuta la recunoasterea adevarului sau a minciunii din vorbele celor din jur. Inlatura blocajele datorate incapatanarii si confuzia. Utilizata pentru vindecarea vietilor anterioare, elimina raul pricinuit de ignorarea propriului adevar. Elimina conditionarea mentala si verbala – convingerile inoculate de figuri cu autoritate (parinti, guvern) – si spulbera iluziile spirituale. Anuleaza angajamentele si promisiunile facute in vietile anterioare si ajunse in viata prezenta si intareste vointa individuala.

In plan psihologic, promoveaza respectarea propriilor principii. Piatra extrem de pozitiva si intaritoare, faciliteaza exprimarea si explorarea a tot ceea ce blocheaza accesul la adevar. Sustine procesarea conflictelor vechi si a sentimentelor refulate. Piatra furtunii este cunoscuta pentru inlaturarea credintelor si conditionarilor impuse de ceilalti, anihiland astfel blocajele si confuzia. Vindeca traume ale trecutului, vechi conflicte, sentimente refulate, prin taierea stringurilor malefice. Elimina orice tip de conditionari, eliberand Liberul Arbitru, astfel incat respectarea si manifestarea propriilor principii sa genereze evolutie spirituala.

Pietersitul este utilizat in practicile de meditatie pentru a ajuta la concentrare si la atingerea unei stari de constiinta superioara.

In astrologia spirituala, pietersitul, datorita semnificatiei sale spirituale si a capacitatii de a facilita comunicarea cu lumea spirituala si dezvoltarea constiintei spirituale, poate fi potrivit pentru oricine, indiferent de semnul lor zodiacal.

Capricornii sunt cunoscuti pentru dorinta lor de succes, ambitie si disciplina, dar si pentru ca cauta intelegerea profunda si dezvoltarea personala. Pietersitul poate fi folosit pentru a sprijini Capricornii in cautarile lor, in dezvoltarea constiintei spirituale, deoarece aceasta piatra este adesea folosita in practicile de meditatie si vindecare pentru a ajuta la accesarea intuitiei si a claritatii mentale.

Pietersitul si semnul zodiacal Scorpion au unele trasaturi comune care pot face aceasta piatra semipretioasa sa fie potrivita pentru nativii din Scorpion.

Scorpionii sunt cunoscuti pentru profunzimea lor emotionala si pentru cautarea intelegerii mai profunde a lumii si a sinelui lor. Pietersitul este adesea asociat cu stimularea intuitiei si a explorarii interioare, ceea ce poate fi benefic pentru Scorpioni in cautarile lor spirituale.

Pietersitul ajuta la dezvoltarea claritatii mentale si la comunicarea cu ghizii spirituali. Pentru Scorpioni, care cauta intelegerea adevarului si a misterelor, aceasta claritate mentala poate fi de ajutor.

Se crede ca pietersitul faciliteaza comunicarea cu lumea spirituala si cu ghizii spirituali. Aceasta capacitate poate sprijini Scorpionii in explorarea dimensiunilor spirituale ale vietii.

Pietersitul este, de asemenea, asociat cu protectia impotriva energiilor negative si cu proprietatile de vindecare. Aceste aspecte pot ajuta Scorpionii sa se protejeze si sa se vindece in calatoria lor spirituala.

In astrologie traditionala, Pluton este considerat unul dintre cei trei transneptunieni si este asociat cu semnul zodiacal Scorpion. Pluton guverneaza domenii precum transformarea, regenerarea, moartea si renasterea, precum si misterele profunde ale vietii. Acesta este o planeta asociata cu aspecte profunde si subtile ale existentei umane.

Intre pietersit si Pluton exista o legatura potentiala in sensul explorarii profunzimii si transformarii personale. Pluton este adesea asociat cu procesele de transformare si cu dezvoltarea constiintei profunde, iar pietersitul este considerat o piatra care ajuta la dezvoltarea claritatii mentale, la comunicarea cu lumea spirituala si la accesarea intuitiei.

Berbecii sunt cunoscuti pentru personalitatea lor curajoasa, energica si aventuroasa. Ei sunt deseori orientati spre actiune si in cautarea unor provocari noi. Pietersitul poate fi folosit pentru a sprijini Berbecii in dezvoltarea constiintei lor spirituale si a intuitiei, ajutandu-i sa obtina o perspectiva mai profunda asupra vietii si a actiunilor lor.

Fiecare individ este unic iar compatibilitatea cu diferite pietre si cristale poate varia in functie de chemarea personala si de nevoile spirituale.

In astrologia energetica, pietersitul este adesea asociat cu activarea celei de-a sasea chakre Ajna. Cunoscuta si ca “Chakra celui de-al Treilea Ochi” este una dintre cele sapte chakre principale din sistemul de chakre din traditiile yoghine si ayurveda. Aceasta chakra este asociata cu constiinta superioara, intuitia, cunoasterea si claritatea mentala.

Pietersitul, o piatra semipretioasa cu semnificatii spirituale, poate fi asociat cu activarea si echilibrarea chakrei Ajna, care este situata intre sprancene, in regiunea fruntii. Aceasta chakra este adesea legata de dezvoltarea intuitiei, a intelegerii spirituale si a claritatii mentale.

Pietersitul este considerat a avea proprietati care pot ajuta la stimularea intuitiei si la dezvoltarea claritatii mentale, ceea ce poate sprijini activarea chakrei Ajna si aprofundarea constiintei spirituale. Folosirea pietersitului in practicile de meditatie sau purtarea acestuia ca bijuterie poate ajuta la alinierea si echilibrarea chakrei Ajna.

In timpul meditatiei, pietersitul poate fi plasat pe zona chakrei Ajna pentru a ajuta la deschiderea si curatarea acestei chakre, promovand astfel accesarea constiintei superioare si dezvoltarea spirituala.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea pietersitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.