ISTORIC

Angelitul este o piatra semipretioasa de culoare albastru deschis pana la albastru-verde. Aceasta piatra a fost descoperita relativ recent in comparatie cu alte pietre pretioase si semipretioase, iar istoria sa este interesanta.

Se pare ca angelitul a fost descoperit prima oara in anii 1700 de un preot iezuit.

In epoca contemporana, angelitul a fost redescoperit in 1987 in Peru. Numele “angelit” a fost atribuit acestei pietre datorita asocierii sale cu sfera spirituala si ingeri.

Angelitul este considerat o piatra cu semnificatie spirituala puternica. Este adesea asociat cu comunicarea cu lumea angelica si cu dezvoltarea constiintei spirituale. Se crede ca ajuta la accesarea intuitiei si la deschiderea comunicarii cu ghizii spirituali.

Astazi, angelitul este apreciat pentru semnificatia sa spirituala si pentru frumusetea sa. Este utilizat in practicile de meditatie, in arta spirituala si in bijuterii.

Desi angelitul nu are o istorie indelungata ca alte pietre pretioase sau semipretioase, a castigat popularitate si a devenit o piatra semipretioasa apreciata in practicile spirituale si in domeniul bijuteriilor.

 

CARACTERISTICI

Piatra a constiintei, o piatra a Noii Ere, angelitul, aceasta piatra a ingerilor a caror nume il poarta, reprezinta pacea si fraternitatea, facilitand contactul constient cu taramul angelic.

Angelitul starneste mai multa compasiune si determina acceptarea a ceea ce nu se poate schimba, atenuand astfel durerea psihica. Aceasta semipretioasa intareste comunicarea telepatica si favorizeaza calatoriile extracorporale, mentinand contactul cu realitatea cotidiana. Confera somn linistit cu vise spirituale, calmeaza, inlatura emotiile negative si deschide spre domenii noi de descoperit.

In plan psihologic, angelitul ajuta la afirmarea propriului adevar, oricare ar fi acesta. Starneste mai multa compasiune si determina acceptarea a ceea ce nu se poate schimba.

In plan spiritual, angelitul este plin de compasiune. Transmuta durerea si necazul in implinire si vindecare, deschizand calea spre inspiratia spirituala. Creeaza un sentiment profund de pace si liniste.

Angelitul favorizeaza conectarea la cunoasterea universala, mareste vigilenta, faciliteaza procesul de renastere, stimuleaza vindecarea si activeaza channeling-ul psihic.

Angelitul are o culoare predominant albastra, care poate varia de la albastru deschis pana la albastru-verde. Are o stralucire catifelata si poate prezenta zone de alb caracteristic.

Angelitul are o textura moale si poate fi taiat sau sculptat cu usurinta in forme variate. Este adesea folosit in bijuterii, obiecte decorative, talismane sau pentru practicile de meditatie si vindecare.

Angelitul este adesea utilizat pentru proprietatile sale de vindecare si pentru capacitatea de a promova relaxarea si linistea interioara. Se crede ca ajuta la echilibrarea energiilor corpului si la eliminarea blocajelor.

Angelitul actioneaza precum un reprezentant al vibratiei Taramului Angelic in planul fizic. In prezenta unui angelit, ne deschidem pentru iubirea, ghidarea si ajutorul primit de la fiintele invizibile din planurile superioare. Angelitul insusi pare sa emane serenitate si bunavointa, doua frecvente de care cu totii avem nevoie.

Recomandat vindecatorilor pentru virtutiile sale privind pastrarea armoniei si ascutirea perceptiei, angelitul ajuta la afirmarea propriului adevar, oricare ar fi acesta. In plan mental, aceasta semipretioasa ajuta la o mai buna intelegere a astrologiei si matematicii facilitand, totodata, contactul telepatic. Creeaza un sentiment profund de pace si liniste. Angelitul favorizeaza conectarea la cunoasterea universala, mareste vigilenta, faciliteaza procesul de renastere, stimuleaza vindecarea.

Comunicarea si comuniunea cu fiintele din planurile superioare sunt darurile speciale ale angelitului, iar asta il transforma intr-o piatra extrem de utila pentru cei care vor sa isi dezvolte puterile parapsihice, incepand ulterior procesul de vindecare spirituala. Angelitul ne sustine sa gasim ghidarea spirituala pentru noi insine, dar si pentru ceilalti, fiind o piatra perfecta pentru consilierii spirituali. Ne ajuta intr-o maniera pasnica sa comunicam intuitiv si sa primim pe langa informatii din planurile superioare, si vibratiile superioare ale acestora.

In astrologia spirituala, angelitul, datorita semnificatiei sale spirituale si a capacitatii de a facilita comunicarea cu lumea angelica si dezvoltarea constiintei spirituale, poate fi potrivit pentru oricine, indiferent de semnul lor zodiacal.

Angelitul este recomandat oricaror scopuri patronate de Jupiter: calatorii, realizare socio-profesionala, bunastare, succes, noroc, sansa, bogatie (financiara si spirituala deopotriva), spiritualitate, cunoastere, elevare spirituala, vocatie, atingerea marilor teluri, optimism, bucurie de a trai, ascensiune, dreptate, si de Uranus: explorare de noi directii, planuri de viitor, succes, expansiunea constiintei, schimbare pozitiva, revolutie personala, indrazneala de a porni pe cai nebatatorite, prietenie, asociere, colaborare, simpatie.

Angelitul este adesea asociat cu semnul zodiacal Sagetator, deoarece are semnificatii si proprietati care rezona cu trasaturile si calitatile Sagetatorilor.

Angelitul este considerat o piatra care faciliteaza comunicarea cu lumea spirituala si cu ghizii spirituali. Sagetatorii sunt adesea interesati de dezvoltarea constiintei spirituale si de cautarea semnificatiilor mai profunde ale vietii, ceea ce face angelitul o alegere potrivita pentru ei.

Sagetatorii sunt cunoscuti pentru dorinta lor de a calatori si de a explora lumea. Angelitul poate fi folosit ca un companion spiritual in aceste calatorii, sprijinindu-i in cautarile lor pentru intelegere si invatare.

Angelitul este asociat cu protectia impotriva energiilor negative si cu claritatea mentala. Sagetatorii pot beneficia de aceste calitati ale angelitului in cautarile lor pentru a vedea dincolo de aparente si a gasi adevarul in diverse aspecte ale vietii.

Se crede ca angelitul contribuie la dezvoltarea constiintei spirituale si la intelegerea profunda a sinelui. Aceste aspecte sunt importante pentru Sagetatori, care sunt mereu in cautarea sensului vietii si a cunoasterii mai profunde. Angelitul poate fi un instrument valoros pentru a sprijini cautarile voastre spirituale si calatoriile voastre in lumea cunoasterii si a intelegerii profunde.

Varsatorii sunt cunoscuti pentru deschiderea lor catre idei inovatoare, libertatea si independenta lor. Angelitul ar putea fi folosit pentru a sprijini Varsatorii in dezvoltarea constiintei lor spirituale si in conectarea cu energiile superioare, intrucat acesti nativi sunt deseori deschisi la explorarea diferitelor dimensiuni ale vietii si la cautarea unor semnificatii mai profunde.

Angelitul este o piatra puternica a elementului Vant, posedand o energie care stimuleaza chakrele: Vishuda (V), Ajna (VI) si Sahasrara (VII). Frecventa acestei semipretioase e ca o mangaiere pentru corpul emotional, aducand seninatate in vremuri grele. Este o piatra a linistii si confera o stare de pace interioara in timpul meditatiei.

In plan spiritual, angelitul este plin de compasiune, transformand durerea si necazul in implinire si vindecare, deschizand calea spre inspiratia spirituala.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea angelitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.