ISTORIC
Acvamarinul este o semipretioasa cunoscuta pentru frumusetea sa delicata si culoarea sa de un albastru deschis sau verde-azuriu. Iata un scurt istoric al acvamarinului:
Numele “acvamarin” provine din limba latina “aqua marina”, care inseamna “apa de mare”. Aceasta denumire a fost aleasa datorita culorii sale asemanatoare cu culoarea apei marine.
Acvamarinul a fost folosit in bijuterii inca din antichitate. Culturile antice, precum egiptenii, grecii si romanii, foloseau acvamarinul in bijuterii, amulete si obiecte decorative. Se credea ca acvamarinul aduce noroc si protectie impotriva pericolelor asociate apei.
In diverse culturi, acvamarinul avea semnificatii diferite. De exemplu, se credea ca acvamarinul aduce pace si calm si protejeaza purtatorul de stres si anxietate. In mitologia greaca, acvamarinul era asociat cu zeul Apollo si se credea ca avea puteri vindecatoare.
Principalele surse de acvamarin sunt Brazilia, Columbia, Madagascar, Nigeria si Pakistan. Brazilia este cunoscuta pentru productia sa de acvamarin de calitate superioara, in timp ce Columbia este renumita pentru varietatea sa verde de acvamarin.
In zilele noastre, acvamarinul este apreciat pentru culoarea sa calmanta si aspectul sau elegant. Este adesea folosit pentru a marca a 19-a aniversare de nunta, iar purtarea sa este asociata cu bunastarea si protectie.
In concluzie, acvamarinul are o istorie lunga si bogata ca piatra pretioasa si a ramas o piatra apreciata in bijuterii si semnificativa din punct de vedere cultural si spiritual de-a lungul timpului.

CARACTERISTICI
In culorile inconfundabile ale valurilor oceanului ce se sparg in lumina stralucitoare a Soarelui, acvamarinul ne insoteste cu energiile sale linistitoare, diminueaza stresul si calmeaza mintea. Despre aceasta piatra a curajului vechile traditii spun ca neutralizeaza fortele intunericului si faciliteaza acordarea favorurilor de catre spiritele luminii.
Acvamarinul este o piatra a curajului. Energiile sale linistitoare diminueaza stresul si calmeaza mintea. Armonizeaza mediul inconjurator si protejeaza contra agentilor poluanti.
In plan psihologic, acvamarinul are legatura cu persoanele sensibile. Are puterea de a invoca toleranta celorlalti si de a impiedica emiterea de judecati categorice, sustinand orice persoana depasita de responsabilitate si indemnand la asumarea responsabilitatii. Creeaza o personalitate onesta, perseverenta si dinamica. Inlatura vechile programe de autoaparare. Acvamarinul calmeaza mintea, indeparteaza gandurile de prisos, filtreaza informatiile ce ajung la creier, clarifica perceptia, ascute intelectul si alunga confuzia. Prin capacitatea de a finaliza afacerile neterminate, acvamarinul permite luarea deciziilor pe toate planurile. Deblocheaza comunicarea si favorizeaza exprimarea personala. Ajuta la intelegerea starilor emotionale subliminale si la interpretarea sentimentelor. Atenueaza temerile si mareste sensibilitatea.
In plan spiritual, acvamarinul modeleaza intuitia si permite accesul la clarviziune. Piatra foarte potrivita pentru meditatie, ea face apel la starile superioare de constiinta si la sensibilitatea spirituala, incurajand actiunile umanitare.
In astrologia spirituala, acvamarinul este asociat cu semnele zodiacale care au o legatura cu elementul Apa si cu planeta Jupiter. Semnele zodiacale considerate a beneficia cel mai mult de aceasta piatra pretioasa includ Scorpionul si Pestii, deoarece aceste semne sunt guvernate de elementul Apa.
In astrologie, acvamarinul ar putea fi considerat a aduce calm, claritate si echilibru emotional pentru cei nascuti sub semnele zodiacale asociate. De asemenea, ar putea ajuta la stimularea intuitiei si a constiintei spirituale, potrivit credintelor astrologice.
Utilizari in vindecare holistica: In practicile de vindecare holistica si terapiile cu cristale, se crede ca acvamarinul poate fi folosit pentru purificarea si echilibrarea chakrei gatului – Vishuda, care este asociata cu comunicarea si exprimarea de sine. Astfel, poate ajuta purtatorul sa-si exprime mai bine gandurile si sentimentele.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea acvamarinului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.