ISTORIC

Piatra a ascensiunii, cacoxenitul sau “piatra melodiei” sau “super sapte” sau “saptele sacru”, aceasta piatra apartinand Noii Ere, este un mineral rar si interesant cu o compozitie chimica complexa, care poate contine pana la sapte minerale diferite (cum ar fi cuartul, ametistul, goethitul, hematitul si sideritul), care a fost descoperit pentru prima data in anul 1825, intr-o localitate din Boemia, Republica Ceha.

Celelalte locuri demne de remarcat in care a fost gasit cacoxenit sunt: Suedia, Germania, Alabama, Arizona, New York, Arkansas, Franta si Anglia.

In triburile antice de pe actualele teritorii ale Cehiei si Slovaciei, cacoxenitul a fost folosit pe scara larga in combinatie cu moldavitul pentru a aduce energii mai inalte in timpul ceremoniilor spirituale.

 

CARACTERISTICI

Cacoxenitul este mineralul majoritar din cristalele “super sapte”, care este cunoscut sub numele de “piatra sacra” sau “piatra melodiei”. Mineralul cacoxenit este prezent in mod obisnuit sub forma de incluziuni in cuart, in special in ametist. Culoarea purpurie a ametistului este, de asemenea, oarecum umbrita de incluziunile maro ale cacoxenitului.

Piatra a ascensiunii, cristalul “piatra melodiei” sau “super sapte” sau “saptele sacru”, aceasta piatra apartinand Noii Ere, stimuleaza trezirea spirituala accesand acele zone care contin amintiri ale sufletului care necesita vindecare sau integrare pentru a facilita astfel continuarea evolutiei spirituale. Aceasta piatra activeaza Chakra Ajna si Sahasrara, amplificand astfel receptivitatea in fata noilor idei. Ajutandu-ne sa ne depasim frica si stresul interior, aceasta piatra – vindecator holistic – manifestand intregul careia apartine, actioneaza la nivelul memoriei celulare initiind procesul de vindecare.

Cacoxenitul este cunoscut a fi piatra ascensiunii, despre care se crede ca ridica constientizarea si spiritualitatea fiintei umane, oferind o conexiune plina de compasiune si nepamanteana cu vastul univers. Cacoxenitul este semipretioasa despre care se crede ca transforma ceva bun in ceva si mai bun. Este evident ca incluziunile uimitoare in piatra gazda, cum ar fi cuartul sau ametistul imbunatatesc proprietatile de vindecare ale cristalului prin adaugarea propriilor caracteristici in ea.

Culoarea sa poate varia de la galben la brun sau rosiatic, iar cristalele sale au o forma distinctiva si neobisnuita ce formeaza aglomerari radiate sau suvite de culori pamantii, aurii si galbene.

Cacoxenitul incurajeaza constientizarea si perspicacitatea persoanei care il poarta si o ghideaza pe calea cea buna. Ajuta persoana sa simta bunatatea celorlalti si frumusetea celui care a creat universul. Aceasta semipretioasa magnifica are ca principala tema sarcina de a ne reaminti ca suntem copii ai Pamantului si ai stelelor, in egala masura.

Incluziunile de ametist, in special, sunt extrem de regenerative. Nu numai ca reprogrameaza celulele corpului, dar si revigoreaza mintea.

Cacoxenitul este considerat un vindecator holistic, care trateaza intregul corp prin recunoasterea relatiei integrale dintre toate partile corpului, emotiile si mintea acestuia. Energiile vibrationale ale pietrei atenueaza toate problemele hormonale, amelioreaza stresul si reinnoiesc celulele corpului.

Vindecator emotional, cacoxenitul este un cristal sustinator atunci cand o persoana se confrunta cu orice fel de tulburare emotionala in viata sa. Creeaza un spatiu linistit in viata purtatorului in care acesta se poate retrage. Cacoxenitul intareste legatura emotionala si mentala a purtatorului cu ceilalti. Risipeste teama din mintea cuiva cu privire la diversele probleme si elimina motivul stresului si al tensiunii. Ii permite purtatorului sa se recunoasca in adevaratul sens.

Cacoxenitul ajuta in meditatie aducandu-l pe purtator mai aproape de divin. Mareste constientizarea spirituala si il face pe purtator sa stie ca fiecare fiinta umana, inclusiv el, poarta energii divine in corpurile sale. Trebuie doar sa le exploreze si sa le foloseasca.

Piatra a ascensiunii, cristalul “piatra melodiei” sau “super sapte” sau “saptele sacru” furnizeaza o luciditate extraordinara, cea mai inalta inspiratie, calauzire divina, trezind darurile spirituale inca adormite. Extrage energia stagnanta din corp si corecteaza energia perturbata, iar la nivel macrosocial restaureaza pacea, confera siguranta si imbunatateste interconexiunile dintre membrii unei comunitati.

Cacoxenitul creste nivelul de spiritualitate intr-un sens mai larg. Conecteaza cu forta de energie vitala care ofera persoanei energiile vindecatoare ale pamantului.

Se crede ca cacoxenitul promoveaza si vindeca chakra “celui de-al treilea ochi” – Ajna si chakrele coroanei. Stabileste o legatura intre cel care il poarta cu sferele spirituale. Curata centrii energetici ai corpului prin eliminarea tuturor gandurilor si energiilor negative.

Prin echilibrarea chakrei coroana – Sahasrara, cacoxenitul ajuta la controlul procesului de gandire al persoanei si al modului in care acesta raspunde la stimulii mediului inconjurator. Chakra coroana este sursa de unde o persoana isi obtine credintele si filozofiile de viata. Prin urmare, acest cristal il ajuta pe purtator sa-si identifice corect locul sau in univers.

Cacoxenitul este considerat si vindecatorul chakrei “celui de-al treilea ochi” – Ajna prin care directioneaza vederea si constientizarea persoanei. Constiinta fiintei umane este pozitionata doar in chakra “celui de-al treilea ochi” – Ajna. O chakra Ajna care lucreaza in parametrii echilibreaza gandurile si comunicarea fiintei umane si le face sanatoase si energice.

In afara de aceasta, se crede ca cacoxenitul repara si chakra plexului solar – Manipura, care este centrul tuturor relatiilor fiintei umane.

Se crede ca elementul Feng Shui din cacoxenit foloseste energia focului care aduce veselie, vivacitate si caldura in birou sau acasa, oriunde este pastrat.

Se crede ca cacoxenitul rezolva cu usurinta problemele financiare.

Energia acestei semipretioase in nuantele vinului induce celei care o poarta buna dispozitie, facand-o sa fie prietenoasa, deschisa, intuitiva, cu un bun simt al umorului, preocupata de ceilalti in sensul bun al cuvantului, sensibila, capacitand inteligenta emotionala si cumpatarea. Companion util in cursul evolutiei, aceasta semipretioasa inspira optimism si perseverenta. Aceasta semipretioasa speciala va va ajuta in indeplinirea telurilor, favorizand sansa, abundenta, iubirea, onestitatea, respectul de sine si increderea in propria persoana.

In concluzie, cacoxenitul este un mineral interesant din punct de vedere chimic si estetic, apreciat in special de catre colectionarii de minerale si de catre persoanele care apreciaza aspectul sau neobisnuit. Cu toate acestea, din cauza raritatii sale, este mai putin cunoscut publicului larg in comparatie cu alte minerale si pietre pretioase. Important despre acest cristal ca si pentru toate cristalele Noii Ere este de retinut ca :“noi suntem gardienii acestor semipretioase, nu stapanii lor”.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea cacoxenitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.