ISTORIC

Tanzanitul este o piatra pretioasa relativ noua in lumea bijuteriilor, care a devenit celebra datorita frumusetii sale distincte si culorii sale violete-albastre stralucitoare.

Tanzanitul a fost descoperit pentru prima data in regiunea Merelani Hills din nordul Tanzaniei, Africa de Est, in 1967. A fost descoperit de mineri locali care lucrau in minele de safire din zona. La inceput, tanzanitul a fost confundat cu safirele albastre, dar s-a dovedit a fi o piatra distincta.

Numele “tanzanit” a fost atribuit pietrei pentru a evidentia tara sa de origine, Tanzania. A fost creat de firma de bijuterii Tiffany & Co., care a jucat un rol important in popularizarea si comercializarea tanzanitului la nivel international.

Dupa descoperirea tanzanitului, Tiffany & Co. a fost una dintre primele companii care a inceput sa comercializeze si sa promoveze tanzanitul pe scara larga. Aceasta campanie de marketing a condus la cresterea popularitatii tanzanitului in intreaga lume.

Tanzanitul este cunoscut pentru gama sa larga de culori, care pot varia de la albastru deschis la violet intens, in functie de conditiile de iluminare si de taierea pietrei. Acest joc de culori confera tanzanitului o calitate unica si atragatoare.

Desi s-au facut cateva descoperiri mici de tanzanit si in alte parti ale lumii, majoritatea tanzanitului de inalta calitate provine in continuare din regiunea Merelani Hills din Tanzania. Aceasta sursa unica a contribuit la caracterul rar si pretios al pietrei.

 

CARACTERISTICI

Guvernat de Uranus, tanzanitul este o piatra de viziune, care faciliteaza clarvederea si intuitia. Piatra a purificarii si regenerarii prin excelenta, tanzanitul stimuleaza memoria celulara, facilitand calatoriile astrale constiente precum si incursiunile in vieti anterioare. Tanzanitul, una dintre pietrele Arhanghelului Mihail – ingerul Adevarului Divin si veghetorul Legilor Divine, Arhanghelul nostru protector, faciliteaza calatoriile interioare si exterioare.

Tanzanitul, acest veritabil ghid in comunicarea cu Serafimii, Heruvimii, Arhanghelii, cu marile entitati care populeaza Cerurile de Lumina, permite dezvoltarea constiintei, activeaza legatura dintre chakre, refacand contactul intre eul superior si lumea fizica. Tanzanitul este adesea asociat cu protectia, vindecara si intelepciuna. Se crede ca aduce claritate mentala si echilibru emotional permitand astfel dezvoltarea personala conform matricei arhetipale.

Tanzanitul transforma energiile negative in energii pozitive si conecteaza la domeniile spirituale. In plan psihologic, tanzanitul faciliteaza manifestarea propriului eu in dauna acceptarii influentei celorlalti sau a conformarii la norme. Permite materializarea propriilor idei si transforma pozitiv dorintele distructive. Alunga apatia si aduce la suprafata emotiile si sentimentele refulate pentru a permite exprimarea lor.

Piatra creativa, tanzanitul readuce in atentie obiectivele. Sprijina recuperarea dupa o boala grava sau o perioada stresanta.

Tanzanitul este cunoscut pentru frumusetea sa distincta si pentru gama sa de culori, care poate varia de la albastru deschis la violet intens. Aceasta variatie de culori poate fi atractiva pentru persoanele care apreciaza diversitatea si creativitatea. Culorile variate ale tanzanitului pot sugera o armonie si echilibru intre calitatile diferite ale zodiilor. Acest lucru poate face ca tanzanitul sa fie apreciat de persoanele care doresc sa integreze diverse aspecte ale personalitatii lor.

Tanzanitul este adesea considerat a avea proprietati de echilibrare emotionala, ajutand la reducerea stresului si la stimularea intelegerii de sine. Aceste aspecte pot fi relevante pentru oricare dintre semnele zodiacale. Tanzanitul poate fi folosit pentru a ajuta la eliberarea si vindecarea traumelor emotionale. Tanzanitul este considerat a fi o piatra a increderii in sine. Poate contribui la dezvoltarea stimei de sine sanatoase si la imbunatatirea increderii in propriile abilitati si calitati.

In astrologie, tanzanitul, aceasta piatra pretioasa, poate fi utila in special Varsatorilor, Scorpionilor, Sagetatorilor si Pestilor.

Varsatorii sunt deseori vazuti ca inovatori si rebeli, iar tanzanitul poate sprijini creativitatea lor si abilitatea de a vedea lumea dintr-o perspectiva unica. Aceasta piatra poate contribui la dezvoltarea gandirii liberale si la aducerea claritatii in ideile complexe ale nativilor Varsator. Varsatorii pot folosi tanzanitul ca o sursa de inspiratie pentru proiecte creative si pentru a-si urma viziunile si idealurile.

Scorpionul este un semn zodiacal guvernat de Marte si Pluton si este cunoscut pentru profunzimea sa emotionala, pasiunea si puterea interioara. Scorpionii sunt cunoscuti pentru pasiunea lor intensa si pentru abilitatea lor de a merge pana in panzele albe pentru a-si atinge obiectivele. Tanzanitul, cu gama sa de culori de la albastru deschis la violet profund, poate sa vibreze cu pasiunea si puterea interioara a Scorpionului, oferindu-le o piatra care sa le aminteasca de intensitatea lor si sa le inspire.

Scorpionii sunt deseori implicati in procese profunde de transformare si vindecare emotionala. Tanzanitul poate sprijini acest proces, ajutandu-i sa-si exploreze si sa-si elibereze emotiile in mod sanatos si constructiv. Scorpionii pot avea un spirit aventuros si curios, dorind sa exploreze aspecte ascunse ale vietii. Tanzanitul poate adauga o nota de mister si explorare in viata lor, inspirandu-i sa caute in adancurile lor.

Scorpionii sunt adesea atrasi de intelepciunea si cunoasterea profunda. Tanzanitul poate contribui la dezvoltarea claritatii mentale si la stimularea invatarii si explorarii constante. Scorpionii pot avea tendinta de a simti emotii intense, iar tanzanitul poate ajuta la echilibrarea acestor emotii si la mentinerea unui echilibru emotional sanatos.

Tanzanitul poate fi benefic pentru nativii Sagetator, deoarece acest semn este asociat cu explorarea, invatarea si dezvoltarea spirituala. Pentru Sagetator, tanzanitul ar putea stimula dorinta lor de a cauta noi cunostinte si de a gasi intelegere in experientele lor. De asemenea, tanzanitul poate contribui la claritatea mentala a Sagetatorului si la dezvoltarea abilitatilor de comunicare, care sunt esentiale pentru un semn care este cunoscut pentru entuziasmul sau comunicativ.

Pesti sunt adesea considerati sensibili si empatici, iar tanzanitul poate ajuta la echilibrarea si gestionarea emotiilor lor profunde. Aceasta piatra poate promova vindecarea emotionala pentru nativii Pesti si poate ajuta la evitarea confuziei si a gandurilor negative. Tanzanitul poate fi folosit ca o unealta pentru meditatie si introspectie, ajutandu-i pe Pesti sa se conecteze mai profund cu lumea interioara si sa-si exploreze intuitia.

In practicile spirituale, tanzanitul este asociat cu chakra gatului – Vishuddha datorita nuantelor sale de albastru si violet si cu Ajna – “Chakra celui de-al Treilea Ochi”.

In astrologia energetica, tanzanitul poate fi utilizat in activarea chakrei gatului, ceea ce poate promova comunicarea clara si asertivitatea. Acest lucru poate ajuta persoanele sa-si exprime ideile si sentimentele cu mai multa incredere.

Intelepciune si claritate: Se spune ca tanzanitul aduce claritate mentala si intelepciune, permitand persoanelor sa vada situatiile din diferite perspective si sa ia decizii informate.

Tanzanitul este adesea asociat cu activarea celei de-a sasea chakre Ajna. Cunoscuta si ca “Chakra celui de-al Treilea Ochi” este una dintre cele sapte chakre principale din sistemul de chakre din traditiile yoghine si ayurveda. Aceasta chakra este asociata cu constiinta superioara, intuitia, cunoasterea si claritatea mentala. Tanzanitul, ca piatra semipretioasa, este folosit in practicile de activare si echilibrare a chakrei Ajna, pentru a sprijini aceste aspecte ale constiintei superioare si ale intuitiei.

Iata cum tanzanitul poate fi asociat cu chakra Ajna:

Sprijin pentru Intuitie si Claritate Mentala: Tanzanitul este cunoscut pentru abilitatea sa de a stimula claritatea mentala si de a ajuta la dezvoltarea intuitiei. Acest lucru poate fi benefic pentru echilibrarea chakrei Ajna, care este adesea asociata cu capacitatea de a percepe si de a intelege informatii din surse mai inalte.

Conectare cu Lumea Interioara: Chakra Ajna este, de asemenea, legata de introspectie si meditatie. Tanzanitul poate ajuta la adancirea acestor practici, facilitand conectarea cu lumea interioara si explorarea constiintei personale.

Claritate si Viziune: Chakra Ajna este deseori asociata cu “cel de-al Treilea Ochi” si cu abilitatea de a vedea mai clar in viitor sau de a dezvolta o viziune mai cuprinzatoare a vietii. Tanzanitul poate sustine aceste aspecte ale chakrei Ajna, ajutand la dezvoltarea unei perspective mai profunde si la clarificarea obiectivelor personale.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea tanzanitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.