ISTORIC

„Sultanul pietrelor”, zultanitul, a fost numit in onoarea celor 36 de sultani care au condus Imperiul Otoman, o suveranitate puternica si importanta. Termenul sultan a insemnat initial forta si autoritatea, descriind perfect aceasta piatra semipretioasa robusta.

Cea mai valoroasa exploatare de zultanit se afla in muntii anatolieni din Turcia, la o altitudine de peste 4000 metri.

 

CARACTERISTICI

Zultanitul, cunoscut si sub numele de “piatra magica a transformarii”, emana o energie misterioasa ce pare sa imbine in mod armonios elemente din adancurile Pamantului si sclipirile cerului. Cand lumina danseaza pe suprafata sa, cristalele de zultanit par a capata nuante spectrale, simbolizand schimbarea si evolutia continua a fiintelor si a universului in sine. Se crede ca aceasta piatra pretioasa are puterea de a conecta mintea, corpul si spiritul, oferind o fereastra spre intelepciunea ancestrala si rezonand cu planurile subtile ale existentei.

Zultanitul este o piatra rara, exotica si hipnotica. Aceasta piatra neobisnuita are capacitatea naturala de a-si schimba complet culoarea in diferite surse de lumina. Trasatura palpitanta se repeta la infinit si este un fenomen complet natural. Prin urmare, zultanitul sprijina dezvoltarea puterii de adaptare in viata. Este o piatra deosebita a vointei deoarece stimuleaza bunavointa, renuntarea la dorintele personale pentru a ne armoniza cu Vointa Divina. Tocmai aceasta putere de adaptare defineste aceasta semipretioasa ca fiind una metafizica.

Zultanitul deschide noi zone de constiinta si totodata va impiedica sa alunecati in tipare de asteptare si de judecata, redand sentimentul de surpriza, uimire si incantare in fata neprevazutului in explorarea lumilor interioare.

Zultanitul este ca o poarta spre taramurile nevazute, unde vibratiile sale subtile se conecteaza cu energiile ascunse ale universului. Cu nuantele sale in schimbare, de la verde la portocaliu si rosu, pare sa reflecte fluxul continuu al timpului si ciclurile regenerarii. Este considerata o piatra a claritatii mentale si a intuitiei, ajutandu-te sa patrunzi in straturile adanci ale cunoasterii interioare. Zultanitul poate deschide porti catre intelegerea mistica a universului si catre transformarea personala profunda.

Util in atenuarea stresului, dezvoltarea de relatii functionale, gasirea celei mai bune nise atat in relationarea socio-profesionala cat si in parteneriatul cu fiintele spirituale din planurile superioare. O alta dovada a adaptabilitatii acestei semipretioase este faptul ca, privita din unghiuri diferite, pare sa aiba culori diferite. Prin urmare, zultanitul stimuleaza zone ale mintii care maresc capacitatea de a vedea o problema sau o idee din diferite puncte de vedere, de a gasi noi abordari, multidimensionale, in situatii noi, de a manifesta o atitudine de deschidere si adaptare.

Zultanitul, cristalul suprem corespunzator energiei vitale interioare Kundalini, ajunsa la nivelul chakrei inimii, in drum spre Ajna, activeaza Sahasrara asigurand in acelasi timp o foarta buna impamantare.

Violetul purpuriu al zultanitului, atat de rar, combina stabilitatea albastrului cu energia rosului. Asociat cu regalitatea, aceasta nuanta de purpuriu simbolizeaza spiritualitatea, puterea, nobletea si determinarea, transmitand bunastare si extravaganta.

In astrologie, zultanitul este adesea asociat cu semnele de apa, precum Scorpionul, Pestii si Racul. Se crede ca aceste semne pot beneficia de energiile sale subtile, care sprijina dezvoltarea intuitiei, intelepciunii si transformarii personale. Zultanitul este considerat a avea o rezonanta puternica cu Luna si Neptun, planetele care guverneaza simbolismul emotional si spiritual. Intrucat zultanitul are culori variabile, se crede ca el poate reflecta schimbarile subtile din planul astral si poate amplifica conexiunile dintre cer si pamant pentru cei care sunt sensibili la influentele cosmice.

 

Culorile specifice zultanitului

Cele mai bune specimene de Zultanit isi schimba culoarea de la verde-kiwi la roz-purpuriu. Uimitor, aceeasi piatra se poate schimba de la o nuanta pastel de sampanie roz pana la o nuanta de ghimbir in diferite surse de lumina. Chiar si in timpul zilei poate dezvalui nuante subtile in culoare. Prin urmare, zultanitul stimuleaza ambitia si dezvolta inteligenta, memoria, fiind, prin excelenta, piatra activarii mentalului. Util in calatoriile in sferele superioare, pentru a ne pune in contact cu calauzele si a primi invatatura si informatii.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea zultanitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.