ISTORIC

Carneolul sau Cornalina este o piatra semipretioasa cu o istorie bogata si variata, care se intinde pe mii de ani.

Carneolul a fost folosit si pretuit de civilizatiile antice din Egipt, Babilon, Persia si India, in confectionarea bijuteriilor, sigiliilor si cameelor. Egiptenii antici obisnuiau sa foloseasca carneolul pentru a crea amulete si talismane de protectie.

Carneolul era foarte apreciat in antichitate pentru capacitatea sa de a purta gravuri si sigilii. Aceste obiecte erau folosite pentru a autentifica documente si pentru a sigila scrisorile si insemnarile oficiale.

Carneolul a avut o semnificatie religioasa in multe culturi antice. De exemplu, in traditia islamica, se credea ca carneolul este o piatra pretioasa care ii aduce noroc purtatorului si ii protejeaza impotriva energiilor negative. In hinduism, carneolul era asociat cu zeita Shakti si cu pasiunea.

In lumea romana si cea greaca, carneolul era considerat a avea proprietati vindecatoare si era folosit in practicile de medicina traditionala.

Depozite si extractie: Carneolul este adesea gasit in diverse locatii din intreaga lume, inclusiv Brazilia, India, Uruguay, Madagascar si Statele Unite. Extractia se face din mine si cariere.

In prezent, carneolul este folosit in bijuterii, in arta si in practici de meditatie si vindecare. Este adesea considerat o piatra a curajului, a pasiunii si a energiei.

In concluzie, carneolul are o istorie indelungata si variata, fiind apreciat de multe culturi pentru frumusetea sa si pentru calitatile sale vindecatoare si protectie. De-a lungul timpului, a avut diverse semnificatii si utilizari, de la bijuterii si amulete pana la obiecte de arta si medicina traditionala.

 

CARACTERISTICI

Carneolul ancoreaza in realitatea prezenta. Piatra stabilizanta, posedand o energie mare, excelenta pentru a restaura vitalitatea si motivatia, pentru a stimula creativitatea, pentru obiectivele spectaculoase, carneolul are capacitatea de a purifica alte cristale.

In plan psihologic, carneolul permite acceptarea ciclului vietii si inlatura frica de moarte. Da curaj, favorizeaza alegerile pozitive, alunga apatia si motiveaza pentru reusita in toate domeniile. Confera putere pentru a lupta impotriva abuzurilor de orice fel. Furnizeaza incredere in sine si in perceptiile proprii. Merge la sursa functionarii fiecarui individ si invinge conditionarea negativa.

In plan mental, carneolul imbunatateste capacitatile analitice si clarifica perceptia. Indeparteaza gandurile care tulbura meditatia si apropie visatorii de realitatea cotidiana. Mareste concentrarea si alunga letargia.

In plan emotional, carneolul protejeaza bine de invidia, furia si resentimentele dumneavoastra sau ale celor din jur. Calmeaza furia si suprima negativitatea emotionala, inlocuindu-le cu dragostea de viata.

Simbolism si semnificatie: Carneolul este adesea asociat cu pasiunea, curajul si creativitatea. Se crede ca aduce vitalitate, caldura si energie celui care il poarta.

Carneolul, cu culoarea sa calda si luminoasa, este adesea asociat cu chakra Svadisthana, a doua chakra principala din sistemul chakrelor din traditia hindusa, si este cunoscuta si sub numele de chakra sacrala. Aceasta chakra este situata in regiunea abdomenului inferior si este asociata cu vitalitatea, cu aspectele creative, emotiile, sexualitatea si relatiile interpersonale. Carneolul este o piatra semipretioasa care este asociata cu chakra Svadisthana din cauza culorii sale portocalii si a unor calitati specifice. Carneolul are o nuanta specifica de portocaliu care poate fi asociata cu energia chakrei sacrale. Culorile sunt importante in traditia chakrelor, iar culoarea portocalie este adesea atribuita acestei chakre. Chakra sacrala este legata de creativitate, pasiune si expresia personala. Carneolul este adesea considerat o piatra care stimuleaza creativitatea si ajuta la exprimarea emotiilor si a pasiunii. Pur si simplu purtand carneol sau lucrand cu el in meditatie, se crede ca se pot sprijini aceste aspecte ale chakrei sacrale. Chakra sacrala este, de asemenea, asociata cu sexualitatea si cu energia sexuala. Se crede ca carneolul poate ajuta la echilibrarea si eliberarea energiilor sexuale in mod sanatos si constructiv. Chakra sacrala este conectata si la relatiile interpersonale, in special la cele romantice. Carneolul poate contribui la stimularea increderii in sine si la exprimarea emotiilor in relatii. Pentru a sprijini echilibrarea si activarea chakrei sacrale, puteti utiliza carneol in meditatie. Plasand o piatra de carneol pe zona chakrei sacrale sau purtand bijuterii cu aceasta piatra, se crede ca se poate facilita fluxul de energie in aceasta chakra si se pot aduce beneficii aspectelor legate de creativitate, pasiune si relatii.

Carneolul nu este specific asociat cu un semn zodiacal in astrologie .Cu toate acestea, carneolul poate fi purtat si apreciat de oricare dintre semnele zodiacale, deoarece are calitati care pot fi benefice pentru oricine.

Carneolul are o culoare portocalie pamantie sau rosie-portocalie, care poate fi asociata cu planeta Marte si cu elementul Foc. Astfel, poate sa vibreze cu semne zodiacale guvernate de Marte, cum ar fi Berbecul si Scorpionul, dar este, in general, considerata o piatra care sprijina pasiunea, creativitatea si energia pentru toate semnele zodiacale.

Carneolul este adesea asociat cu stimularea creativitatii si cu exprimarea personala. Aceste aspecte pot fi relevante pentru oricare dintre semnele zodiacale, deoarece toata lumea poate beneficia de dezvoltarea creativitatii si a exprimarii personale.

Puteti folosi carneolul in astrologie pentru a amplifica anumite calitati asociate cu Soarele sau pentru a sprijini influenta sa in astrograma personala. Soarele este cunoscut ca planeta guvernatoare a semnului zodiacal Leu si este asociat cu energie, vitalitate si stralucire. Carneolul, cu culoarea sa calda si luminoasa, poate amplifica aceste calitati ale Soarelui. Purtand carneol sau lucrand cu el in meditatie, puteti sa va conectati la energia solara si sa va simtiti mai plini de viata si mai increzatori.

Soarele reprezinta ego-ul si increderea in sine. Carneolul este adesea considerat o piatra care stimuleaza increderea in sine si ajuta la depasirea incertitudinilor si a temerilor. Lucrul cu carneolul poate sprijini dezvoltarea unei stime de sine sanatoase si a unei imagini de sine pozitive.

Soarele este asociat si cu vindecarea si regenerarea. Se crede ca carneolul are proprietati de vindecare si revitalizare, ajutand la eliminarea blocajelor energetice si la stimularea circulatiei energiei vitale in corp.

Soarele in astrologie simbolizeaza lumina interioara si exprimarea de sine autentica. Carneolul poate sprijini acest proces, ajutandu-va sa va exprimati mai bine si sa va manifestati adevarata natura.

In astrologie, puteti folosi carneolul ca o unealta pentru a va conecta cu influenta Soarelui in astrograma dvs. personala sau pentru a sprijini dezvoltarea calitatilor asociate cu Soarele. Este important sa alegeti cristalele sau pietrele pretioase cu care rezonati cel mai bine si sa le utilizati in scopul dezvoltarii personale si spirituale.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea carneolului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.