ISTORIC
Cunoscut si sub numele de Piatra Visului Samanic, lodolitul este o forma de cuart, acesta fiind folosit de mii de ani de oameni din intreaga lume in scopuri de vindecare si ritualuri religioase.
Lodolitul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Cuart Peisaj, Cuart Gradina sau Cuart Scenic, asa ca nu este surprinzator sa-l gasim mentionat in textele vechi despre traditia plantelor si metodele naturale de vindecare.
Se crede ca femeile intelepte din Europa medievala au apreciat Lodolitul mai presus de toate celelalte pietre din cauza imaginilor aparent magice care se gasesc in adancurile sale.
Ei credeau ca acest cristal il va conecta pe purtator de Pamant si le va permite sa acceseze toate puterile de vindecare ale Mamei Natura. Era o piatra populara de plasat in gradinile cu plante medicinale pentru a proteja si hrani plantele.

CARACTERISTICI
Lodolitul are o semnificatie ezoterica profunda si ii sunt asociate numeroase proprietati spirituale si vindecatoare. Iata cateva dintre descrierile ezoterice asociate lodolitului:
Conexiunea spirituala: Lodolitul este considerat a fi o piatra puternica pentru conectarea cu lumea spirituala si cu ghizii spirituali. Se spune ca acest cristal faciliteaza accesul la niveluri mai inalte de constiinta si stimuleaza intuitia si intelepciunea interioara.
Calatoriile astrale: Se crede ca lodolitul faciliteaza calatoriile astrale, permitand explorarea lumilor subtile si interactiunea cu energiile superioare.
Amplificarea energiilor: Acest cristal este cunoscut pentru capacitatile sale de a amplifica energiile si intentiile, facandu-l util in meditatie, rugaciune sau practici spirituale.
Vindecarea emotionala: Se spune ca lodolitul are o puternica energie de vindecare si poate ajuta la eliberarea emotiilor negative, vindecarea traumelor si aducerea unei stari de armonie interioara.
Imbunatatirea clarviziunii: Lodolitul este considerat a fi benefic pentru dezvoltarea abilitatilor psihice, cum ar fi clarviziunea si capacitatea de a decodifica informatiile subtile din jurul nostru.
Echilibrarea chakrelor: Acest cristal se crede ca ajuta la echilibrarea si curatarea chakrelor, facilitand fluxul de energie in corp.
Lodolitul este un cristal unic cu o actiune puternica in demersul nostru privind dezvoltarea spirituala si cresterea ideilor inspirationale. Acest cristal este benefic de utilizat in practica obisnuita de meditatie pentru a va conecta cu ingerii si ghizii spirituali din taramurile superioare. Ajuta la vindecarea emotionala prin eliberarea stresului din trecut. Promoveaza visul lucid si este un cristal bun pentru manifestarea dorintelor.
Lodolitul este un cristal calmant care va va oferi energie linistitoare in zilele cu adevarat zgomotoase si aglomerate. Va transmuta energii nedorite si va va mentine inspirat si motivat. Acest cristal va va stabiliza obiectivele si dorintele si va va face sa va concentrati pe cele cu care rezonati cel mai mult. Va pune accentul si va va tine la curent cu ceea ce se intampla in jurul vostru. Energiile clare si puternice ale lodolitului va vor ajuta sa obtineti o vindecare emotionala profunda. Va vor ajuta, de asemenea, sa dati drumul atasamentelor voastre din trecut, astfel incat sa fiti pe deplin prezent in viata voastra actuala. Orice nu mai este necesar veti putea, astfel, elibera cu usurinta.
Lodolitul va ajuta sa realizati o vindecare emotionala profunda, legata de atasamentele din viata trecuta. Elibereaza frica si promoveaza intelegerea nepermanentei corpului tau fizic. Lodolitul aduce energii iubitoare in viata voastra, eliminand gandurile si sentimentele negative si va pune inima si mintea in conexiune.
Lodolitul va va ajuta sa scapati de frici atunci cand vine vorba de dragoste, pasiune si intimitate. Va va asigura ca nimic extraordinar nu se va intampla daca va veti petrece viata fiind fricos, furios sau neincrezator. Aceasta semipretioasa va va spori increderea si va va face sa priviti partea stralucitoare a vietii. Lodolitul este o piatra care va va ghida prin toate transformarile care se vor intampla atat in relatia voastra cat si in viata voastra.
Acest cristal se va asigura ca liniile dumneavoastra de comunicare sunt deschise si ca se vorbeste despre probleme atunci cand este nevoie. Va lucra impreuna cu tine pentru ca cele mai mari si mai profunde dorinte sa devina realitate. Cand lucrezi cu energiile lodolitului, va exista mai multa bunatate si compasiune in relatia ta. Vei fi mai amabil, mai calm, mai dulce si mai apreciat.
Lodolitul poate stimula sistemul imunitar si sistemul energetic, punand corpul in echilibru. Poate impulsiona sistemul imunitar pentru a fortifica organismul.

Lodolitul este o varietate de cuart transparent sau semitransparent care contine incluziuni de rutil sau alte minerale, ceea ce ii confera un aspect unic. In astrologie, lodolitul este asociat cu semnele zodiacale Leu si Taur, precum si cu planeta Venus.

Iata cateva aspecte astrologice si semnificatii asociate cu lodolitul in raport cu astrologia:

Leu: Leii sunt cunoscuti pentru personalitatea lor puternica, increzatoare si pasionala. Lodolitul este considerat a fi o piatra care sporeste increderea in sine si creativitatea, calitati care sunt asociate cu semnul Leu. Acest cristal poate ajuta Leii sa-si exprime mai bine ideile si sa-si dezvolte abilitatile creative.

Taur: Taurii sunt semnul zodiacal al pamantului, fiind adesea asociati cu stabilitatea, determinarea si simtul practic. Lodolitul poate ajuta Taurii sa-si mentina echilibrul emotional si sa faca fata schimbarilor in viata. De asemenea, este considerat a fi o piatra care sporeste prosperitatea materiala, lucru important pentru Tauri, care apreciaza luxul si confortul.

Venus: Planeta Venus guverneaza dragostea, frumusetea si armonia in astrologie. Lodolitul, datorita incluziunilor sale de rutil, poate avea un efect calmant asupra stresului si anxietatii, ajutand la promovarea armoniei si a relatiilor sanatoase. Este o piatra potrivita pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca calitatile de comunicare si sa devina mai apropiati de cei dragi.

Purificare si energizare: Lodolitul este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a purifica si de a energiza chakrele si campul energetic al unei persoane. Acest lucru poate ajuta la echilibrarea si alinierea energiilor interioare, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii generale si a starii de bine a unei persoane.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea lodolitului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.