Venus in Scorpion (pozitie in exil) vorbeste despre iubirea patimasa, arzatoare dar ascunsa. O iubire devoratoare, mistica, atenta la amanunte, posesiva si geloasa. Iubirea nativilor posesori ai acestui aspect este traita la cote maxime, totul sau nimic, pretinzand partenerilor aceeasi implicare, acelasi curaj care merge pana la nesabuinta. Plina de mister, erotism si avand un magnetism aparte, iubirea acestor nativi poate fi pentru multi coplesitoare, solicitanta, de neinteles. Recomand acestor persoane jaspul rosu si rubinul.

Jaspul rosu (jaspul feruginos) pentru calitatea acestei pietre de a fi un adevarat energizant, dar avand, totodata, acel tip de energie armonioasa, menita sa pastreze echilibrul interior al posesorului ei. Si pentru ca pentru acesti nativi pasiunea poate ajunge devoratoare, jaspul rosu stimuleaza refacerea vitalitatii organismului, sustinandu-l astfel in timpul starilor acute sau a bolilor cronice. Ancoreaza energia si scoate in evidenta conflictele inainte ca acestea sa se agraveze, oferind solutii in situatiile cele mai dificile. Jaspul rosu va va inspira in a intelege ca iubirea inseamna daruire si nu posesiune, si ca, prin sacralizarea acestui sentiment, putem atinge noi praguri ale elevarii spirituale.

Rubinul va ajuta sa va mobilizati energiile, conferindu-va pasiune si vitalitate, iar prin actiunea sa asupra chakrei inimii – Anahata – echilibrează inima. Lectia rubinului este constanta, pasiunea, maturizarea, respectul pentru partener, pentru ceea ce este, gandeste si simte el.

Venus in Sagetator (pozitie peregrina) vorbeste despre iubirea aventuroasa, exprimata cu franchete, cu sinceritate, direct. În comportamentul afectiv, ca de altfel in toata existenta sa, nativul cu acest aspect astrologic se bazează pe principii etice, filosofice sau religioase. Nobletea, pasiunea si generozitatea sunt tot atatea caracteristici date de acest aspect. Pe de alta parte, Venus in Sagetator va influenta nativul in a-si manifesta tendinta dominatoare si impunatoare, ca un adevarat lider, încercând să convertească ființa iubită la propriile principii și legi interioare.

Recomand acestor persoane granatul.

Granatul Piatra puternic reenergizanta si regeneratoare. Purifica chakrele si le reincarca, revitalizeaza, purifica si echilibreaza energia, aduce serenitate sau pasiune, in functie de nevoi. Inspira dragoste si devotament, echilibreaza dorintele sexuale si calmeaza problemele emotionale, aducand stabilitate, responsabilitate, asumare. Sub influenta granatului, criza se transforma in provocare. Faciliteaza afirmarea propriului adevar si corectitudine fata de sentimentele celorlalti.

Venus in Capricorn (pozitie peregrina) confera posesorului acestui aspect sentimente, emotii, trairi afective constante si sincere. Modul discret, interiorizat de manifestare al sentimentelor acestor nativi poate da senzatia racelii afective sau chiar a lipsei sentimentelor. Extrem de serioși si conservatori, ei nu se aventurează niciodată, iar când se implică într-o relație de cuplu, dau dovadă de multă responsabilitate și maturitate afectivă, fiind fideli și statornici față de partener. Privesc iubirea ca pe o datorie, lipsindu-le adeseori spontaneitatea si simțul umorului.

Recomand acestor persoane labradoritul.

Labradoritul stimulează intuiția și abilitățile psihice, inclusiv arta „momentului potrivit”, aducând la suprafață mesajele inconștientului și facilitând înțelegerea lor.

In plan psihologic, alungă temerile și nesiguranța, precum și reziduurile psihice ale decepțiilor precedente, stimuland manifestarea iubirii, întărind încrederea în sine și în univers. Labradoritul invita la capatarea increderii in sine prin corelarea trairilor interioare cu manifestarile exterioare, stimuland astfel iesirea din izolare si individualism.

Analiza și raționalitatea sunt echilibrate de viziunea interioară iar incarcarea sa energetica stimuleaza imaginația, generând noi idei.

Piatră de transformare, labradoritul inspiră forță și perseverenta, ajutand la cultivarea romantismului si bunei dispozitii.