“Iubirea este coloana care susține lumea să nu se prăbușească… și să se stingă pentru totdeauna. Un capăt se sprijină în inima Pământului, celălalt se înalță și se pierde în nesfârșitul Universului” Constantin Parascan

Din toate timpurile, iubirea a insotit intreagă existența noastră. Am fost creati, din inceputuri, cu si din iubire. Am parcurs un drum lung in istorie, drum presarat si influentat de micile si marile iubiri, celebre ori necunoscute. Iubirea, cel mai reprezentativ sentiment, a fost ilustrat in toate categoriile artistice.

Cu toate acestea iubirea ramane pentru multi un mare mister, un deziderat pentru care luptam o viata si pe care, de multe ori, ajungem s-o pretuim doar in momentul in care am pierdut-o!

Sa iubesti si sa fi iubit!

Va propun astazi sa abordam iubirea din prisma spiritualitatii, al combinatiei dintre astrologie si gemologie.

In astrologie, planeta raspunzatoare de modul in care percepem iubirea celorlati pentru noi precum si felul in care reusim sa ne exteriorizam sentimentele fata de ceilalti este Venus. Octava superioara a lui Venus este Neptun, aceasta planeta care ne pune in legatura cu Dumnezeu, cu toate Ierarhiile de Lumina din ceruri de la care primim si catre care daruim permanent iubire, hrana sufletului nostru. M-am gandit mereu ca cea mai buna exemplificare a celor doua categorii, tipologii ale iubirii, amintite mai sus le regasim in Luceafarul lui Eminescu. Iubirea Catalinei fata de Catalin este o iubire venusiana, in timp ce iubirea Catalinei fata de Luceafar este una neptuniana, si ma refer aici la modul Catalinei de manifestare si raportare la cele categorii amintite.

Revenind la Venus, planeta iubirilor pamantene, pozitia acestei planete in astrograma personala va da fiecaruia dintre noi specificul sau in manifestarea acestei trairi.

In postarile urmatoare vom urmari planeta iubirii poposind in fiecare zodie.