Asa cum aminteam intr-un articol anterior, mi-am propus in actualul material sa reiau, pentru a aprofunda, simbolistica legata de reprezentarea diferitelor Ierarhii Ceresti si modul cum aceste reprezentari se regasesc ca forma sau compozitie (asociere de pietre) in cadrul bijuteriilor din argint initiatice.

Angelologia, stiinta ingerilor,

defineste noua ierarhii celeste sau ramuri angelice:

Serafimii sunt alcatuiti din Lumina cea mai pura, cea mai condensata, fiind numiti “cei mai iubiti”, ei aflandu-se in imediata apropiere a lui Dumnezeu. Serafimii sunt reprezentati cu cate trei perechi de aripi uriase pe care le tin in asa fel incat sa-si protejeze ochii si trupul de stralucirea pe care o emana si cu care se afla inconjurat Dumnezeu.

Heruvimii, “cei cu ochi multi”, aceste fapturi ceresti inaripate, sunt alcatuiti din Iubirea cea mai pura, purtand Bucuria si Intelepciunea lui Dumnezeu. Cu rolul de a pazi Cunoasterea Suprema, heruvimii sunt purtatori de „intelegere, revarsare de intelepciune”, fiind “transportatorii” marilor Entitati Divine.

Tronurile intruchipeaza Dreptatea si Justitia Divina.

Domniile sunt in acord cu Vointa lui Dumnezeu.

Virtutiile coordoneaza si vegheaza miscarile corpurilor ceresti.

Puterile purifica Universul si intreaga Creatie de energiile inferioare, fiind Luptatori pentru Pace.

Principatele vegheaza asupra planetei Terra si guverneaza Pacea pe Pamant.

Arhanghelii guverneaza Creatia Umana, reprezentand fiecare cate o virtute dumnezeiasca.

Ingerii pazitori pe care fiecare dintre noi ii primim in diversele etape ale vietii, sunt acele entitati de lumina daruite noua pentru protectie si coordonare.

Serafimii si Heruvimii, avand in vedere specializarea lor foarte inalta si specifica, ne sunt putin accesibili noua, oamenilor. Forta si Lumina lor este evocata in proiectarea bijuteriilor din argint initiatice prin referinte la aripile lor stilizate. Cea mai inalta Ierarhie de Lumina la care entitatile intrupate au acces este cea a Arhanghelilor.

Arhangheli

Arhanghelii sunt resposabili nu doar de administarea sarcinilor ingerilor, dar si de a fi lideri in armata divina in timpul luptelor. Ei sunt purtatorii de Adevaruri Divine ce trebuie revelate omenirii, prin cei mai vrednici traitori in Dumnezeu ai timpurilor la care se face referire. Cunoasterea si intelegerea Voii lui Dumnezeu de catre oameni, reprezinta un alt scop pentru care prezenta Arhanghelilor este necesara in viata noastra, intarindu-ne credinta, luminandu-ne mintea, invatandu-ne Iubirea si Iertarea, Compasiunea si Blandetea.

Fiecarui Arhanghel ii este asociat un semn astrologic precum si un cristal sau o piatra pretioasa, aceasta asociere fiind una profunda si subtila, avand la baza caracteristici comune manifeste.

Intelesurile numelor arhanghelilor, semnificatiile lor precum si pietrele asociate fiecaruia sunt urmatoarele:

Mihail: „Cel care este la fel ca Dumnezeu” sau „Cine este cel care e ca Dumnezeu?” (Epistola Sfantului Apostol Iuda v.9; Daniel 10,13; 12,1; Apocalipsa 12,7-8).

Arhanghelul Mihail impartaseste Adevarul Divin si vegheaza la respectarea Legilor Divine. Un veritabil aparator al puritatii, Arhanghelul Mihail este purtatorul Puterii si al Fortei lui Dumnezeu pe Pamant.

Responsabil cu protectia celor care il invoca, Arhanghelul Mihail va veghea asupra dumneavoastra pe parcursul calatoriilor, asupra bunurilor, a reputatiei, a slujbei, dumneavoastra, asigurandu-va protectia spirituala prin purificare si constituindu-se intr-un veritabil scut energetic.

 

Piatra corespunzatoare acestui Arhanghel este SUGILITUL

Sugilitul, o adevarata “piatra din capul unghiului” iubirii, piatra de inceput si de sfarsit, sugilitul aduce pe Pământ energia radiaţiei purpurii, transformand astfel un amalgam de trairi si sentimente in dragoste spirituala. Piatra a Iubirii Christice si a intelepciunii, sugilitul deschide toti centrii energetici, aliniindu-i.

Aceasta semipretioasa da sens vietii noastre, amintindu-ne scopul pentru care am venit la trup, ajutandu-ne sa ne implinim destinul si menirea, in drumul nostru catre mantuire.

Un adevarat invatator, sugilitul ne ajuta sa gasim raspunsurile la toate marile intrebari ale vietii: “De unde venim?”, “Cine suntem?”, “De ce suntem aici?” si “Ce trebuie sa intelegem?”, raspunsuri necesare dezvoltarii constiintei noastre spirituale.

Impreuna cu Arhanghelul Mihail si sub directa lui coordonare, sugilitul reprezinta un adevarat protector impotriva traumelor si socurilor de orice natura, aducand lumina si dragoste vindecatoare in situatiile cele mai tensionate.

Favorizând iertarea şi eliminând ostilitatea, sugilitul, acest omega al semipretioaselor, deschide caile de comunicare, comunicarea afectiva, rezolvand astfel blocaje care pareau insurmontabile.

 

Alte pietre similare: Safir, Sodalit

Gavriil: „Omul (puternic al) lui Dumnezeu” sau „Dumnezeu este puternic”(„Puterea lui Dumnezeu”) (Luca 1,19-26; Daniel 8,16; 9,21).

Mesager al Cuvantului lui Dumnezeu, impartaseste Calitatile Inimii Divine si sustine manifestarea lor creatoare.

Marele purtator al vestilor bune, calauzitorul nostru, Arhanghelul Gavriil este totodata Invatatorul nostru in relatia cu proprii nostrii copii, ajutandu-ne sa manifestam intelegerea, bunavointa, rabdarea, in educarea si formarea lor. Copii sunt viitorul nostru iar formarea lor in spiritul credintei si iubirii christice reprezinta menirea noastra ca parinte, parte importanta din propria misiune personala.

Deasemenea, Arhanghelul Gavriil este responsabil al modului nostru de a comunica, de a transmite corect, concret si la timp informatia celor din jurul nostru, de a ne transforma in adevarate canale de lumina, ajutand la elevarea celorlati si, odata cu ei, la ridicarea nivelului spiritual al intregii Creatii.

Piatra corespunzatoare acestui arhanghel este CITRIN

Citrinul care va ajuta in formarea si verbalizarea opiniilor, permite depasirea limitelor si materializarea marilor planuri. Citrinul este piatra prosperitatii. El aduce bogatia si abundenta in viata dumneavoastra. Dinamic, va invata cum sa atrageti bogatia, prosperitatea, reusita, toate lucrurile bune, si cum sa le faceti sa se manifeste. Piatra a bucuriei si generozitatii, va indeamna sa impartiti ce aveti cu ceilalti si va ajuta sa va pastrati averea.

Citrinul reenergizeaza si stimuleaza motivatia si creativitatea, care aduc abundenta. La un nivel profund, grijile banesti genereaza adesea sentimentul de a fi ignorat de univers. Frica nu este doar o stare de rau emotional, ea este o deconectare spirituala. Cum citrinul activeaza si cea de-a saptea chakra Sahasrara, unde se efectueaza conexiunea spirituala, credinta in Dumnezeu este intarita.

Dotat cu o putere solara, este o piatra extrem de benefica, calda, energizanta si puternic creativa. Citrinul incarca cu energie toate planurile vietii, dezvoltand intuitia. Purifica toti centrii energetici, mai ales cel de-al doilea centru IE Svadhisthana si cel de-al treilea – al plexului solar – Manipura si, odata cu acestia, toate biocampurile si structurile sistemului viu. Melancolia si negativitatea nu au loc in jurul citrinului. Rezolva atat neintelegerile familiale cat si cele colective.

Alte pietre similare: Topaz imperial, Carneol