Istoric Titan

Titanul, acest metal de tranzitie, dur, lucios, de culoare argintie si rezistent la coroziune are o densitate neobisnuit de mica. A fost descoperit in Anglia in 1791 si datorita calitatilor sale fizice a primit numele celebrelor personaje din mitologia greaca. Titanii – fiii si fiicele lui Uranus si ai Gaiei – alcatuiau prima generație divina, precedenta olimpienilor. Personificau forțele naturii iar in tradiția greaca erau considerati adesea iraționali. Reprezentau forța oarba a violenței primitive.
Titanul este un element chimic cu numarul atomic 22, „numar maestru”. 22 contine secretele multor intrebari ezoterice purtand calitati de medium, precum sensibilitate marita, intuitie si constienta psihica.
Proprietațile titanului sunt similare chimic si fizic cu cele a zirconiului. Safirele si rubinele isi procura proprietatea de asterism de la impuritațile de dioxid de titan prezent in ele.
Titanul este prezent in majoritatea rocilor vulcanice si in cele sedimentare derivate din ele, precum si in vietați sau in acumularile naturale de apa. Meteoriții pot conține acest element, care a fost detectat in Soare, Luna si in stelele reci. Titaniul se mai poate gasi in cenusa carbunilor, plante si chiar si in corpul uman.

Druza

Acest termen descrie formatiuni alcatuite din cuart cristalizat in interiorul sau pe suprafata altor pietre.
Atunci cand apele subterane care transporta siliciu dizolvat sunt fortate sa treaca printr-o zona de piatra poroasa, racirea rapida apare adesea, provocand formarea de cristale mici pe suprafetele sau in cavitatile rocii. Mineralele astfel depuse pe varful pietrelor alcatuiesc formatiuni cristaline clare, numite druze.
Mineralele cel mai des intalnite in aceste formatiuni sunt crisocol, malahit, hematit, psilomelan, uvarovit, pirita, carneol si cobalto-calcit. Druzele de Titan sunt formatiuni cristaline acoperite cu titan. Stratul de metal permanent depus are nuante spectaculoase si luminoase, albastru inchis sau alb irizat.

Caracteristici titan

De culoare argintie, usor, lucios si rezistent la coroziune, prin asociere, titanul reprezinta atat partea feminina cat si partea masculina a duritatii. Asa cum titanii, a carui nume il poarta, au fost la un moment dat stapanii universului, tot asa, astazi, omul este stapan peste creatia lui Dumnezeu. Aceasta sarcina magulitoare dar deloc usoara aduce cu sine intreaga responsabilitate pe care omul o are fata de tot ceea ce-l inconjoara.
Titanul este suportul adevarului si al virtutiilor, conectandu-ne la experientele vietilor anterioare.
Este plin de putere şi pasiune, dand o sansa in plus prieteniei.

Efecte terapeutice titan

In plan rational titanul imprumuta din forta, puterea si duritatea sa, dand in acelasi timp suplete in manifestare celui care il poarta. Focalizeaza mintea, inlaturand confuzia si depresia spirituala, stimuland concentrarea. Metal dinamic, titanul mareste curajul si increderea in sine, convertind energiile negative si mania.
Actioneaza eficient asupra centrilor superiori, inlaturand obstacolele din calea spirituala si astfel permite atingerea maximelor potentialitati in indeplinirea obiectivelor propuse.

 

Este important sa mentionam ca interpretarile si semnificatiile ezoterice ale cristalelor pot varia in functie de credinte si experiente personale. Utilizarea si intelegerea titanului in contextul spiritual trebuie sa fie intotdeauna respectata si explorata cu discernamant si constienta.