“Iubirea este coloana care susține lumea să nu se prăbușească… și să se stingă pentru totdeauna. Un capăt se sprijină în inima Pământului, celălalt se înalță și se pierde în nesfârșitul Universului” Constantin Parascan

Dumnezeu este iubire. Pentru ca iubirea sa-si faca loc in sufletele noastre, vocea propriului nostru ego trebuie sa taca. Iubirea adevarata e dar catre celalalt, fara a astepta nimic in schimb. Simplul fapt ca iubesti trebuie sa-ti fie indeajuns.

Iubirea inseamna multe dar cu siguranta nu inseamna impulsivitate, posesivitate, declamare, atasament, aroganta, pragmatism, gelozie, aventura, datorie, neprevazut sau jertfa, enumerand astfel douasprezece defecte ale celor douasprezece zodii in manifestarea lor. Iubirea si ura nu se pot intalni niciodata, asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina, cele doua categorii apartinand unor lumi diferite.

Iubirea si iertarea sunt doua fete ale aceleiasi monede. Iubesti in masura in care poti sa ierti, acest lucru fiind valabil incepand cu propria persoana si terminand cu cel mai mare dusman al tau. Ajungem sa detestam in celalalt / ceilalti latura intunecata a propriei noastre fiinte, pe care o intuim, pe care nu o stapanim, de care ne e teama si pe care, de fapt, o recunoastem in cel din fata noastra.

Dupa ce vom invata prima lectie a iubirii si anume iertarea si iubirea de sine ca si parte a creatiei lui Dumnezeu, indemnul Mantuitorului „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” va deveni posibil, constituidu-se in cea de-a doua lectie a iubirii. Va doresc „Să vă iubiți-vă unii pe alții, cum v-am iubit Eu” si atunci “Calea, Adevarul si Viata” vi se vor deschide in toata splendoarea lor. Ce ne-am putea dori mai mult?

“Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasă care guvernează și orânduiește totul, de la atomul neînsuflețit până la ființele raționale: de la ea pleacă și spre ea converg, ca spre un centru de irezistibilă atracție, toate gândurile și acțiunile noastre.” Gustavo Adolfo Becquer

Nota: Toate bijuteriile ce exemplifica argumentele prezentate in acest articol pot fi achizitionate, daca sunt in stoc, din magazinul nostru, sau pot fi aduse la comanda.