Venusul in Rac (pozitie peregrina) confera posesorului acestui aspect sentimente interiorizate, profunde, de multe ori desfasurate intr-o lume interioara, personala. Sensibilitatea si senzivitatea sunt in cel mai inalt grad, acestia fiind foarte usor de ranit. Iubirea este manifestata intim si profund, pana la a-si coplesi partenerul cu emotiile lor. Pentru aceste persoane, partenerul, viata de familie, copii ocupa primul loc, garanti ai iubirii lor si totodata, asigurandu-le stabilitatea emotionala atat de necesara.

Recomand acestor persoane agatul verde si topazul verde.

Agatul verde mărește flexibilitatea mentală și stabilitatea emoțională și ușurează luarea deciziilor. Util pentru tranșarea disputelor.

Topazul verde stimuleaza cea de-a 4-a chakra Anahata, facilitand manifestarea iubirii si, deopotriva, receptionarea ei.

In plan rational topazul verde ajuta la descoperirea propriilor bogatii interioare, contribuind la constientizarea propriei influente si a intelegerii rezultate din munca staruitoare si experientele de viata. Fiind asociat comportamentului afectiv, ne face increzatori si filantropi, expansivi, gata sa impartim norocul cu altii si sa facem sa straluceasca soarele in jurul nostru. Favorizeaza intelegerea propriei noastre personalitati, deschiderea si onestitatea, modul nostru specific si armonios de manifestare, inflorirea personala, stapanirea de sine si dorinta de dezvoltare a intelepciunii interioare, stimuland respectul de sine, alungand neincrederea in sine si tendinta de a ne refugia in trecut. Topazul inlesneste exprimarea ideilor si confera perspicacitate.

Piatra excelenta pentru protectie si vindecare. Aceasta varietate de topaz va permite sa constientizati necesitatea manifestarii iubirii in viata dumneavoastra, o lectie din care sa intelegem ca nu trebuie sa depindem de iubirea celorlalti, topazul fiind un adevarat tamaduitor al inimii.

Venus in Leu (pozitie peregrina) vom recunoaste aceasta pozitie dupa modul de manifestare al posesorului ei: cuceritor, nobil, generos, maret, autoritar, dornic de a-si afirma suprematia in orice situatie. O iubire stabila dar cu note de posesivitate. Cu multe pretentii fata de partener, cu multa libertate asumata in propriile manifestari.

Recomand acestor persoane topaz transparent, agatul si cuartul transparent.

Topazul transparent va pune in legatura cu ingerii adevarului si ai intelepciunii, permitand, prin intermediul intuitiei, sa patrundeti gradat misterele insondabile ale manifestarii Divine. Plecand de la intangibilitatea originilor celeste ale individului, topazul transparent permite constientizarea faptului ca iubirea este un dar divin iar partenerul este parte din Creatia Divina, “strop” de Dumnezeu care trebuie iubit asa cum e el.

Agatul translucid, incolor, stimuleaza memoria. In plan emoțional, acest cristal învinge negativitatea și amărăciunea, vindecă furia interioară, conferind astfel dragostea și curajul de a o lua de la început. Util pentru orice tip de trauma emoțională. Creează un sentiment de securitate înlăturând tensiunea interioară, tendintele de dominare, aventura si orgoliul.

Cristalul de stanca sau Cuartul transparent pentru echilibrare, armonizare si deschidere in gasirea solutiilor. Înglobând ansamblul spectrului de culori, cuarțul transparent acționează asupra tuturor planurilor ființei. Scoate în evidență abilitățile psihice și pune în acord individul cu scopul său spiritual, invatandu-ne ca iubirea, acest dar divin, este harazit celor smeriti.

Venus in Fecioara (pozitie in cadere) indica acele persoane cae au tendinta de a analiza excesiv si de a “contabiliza” sentimentele partenerului, in balanta cu ale sale si, uneori, cu ale altora. Persoane care nu vad padurea de copaci, carora frumusetea misterioasa a iubirii le scapa deseori, neavand capacitatea de a se lasa purtate de val, pe principiul conform caruia clipa merita traita in toata splendoarea ei, dincolo de viitoarele consecinte. De altfel, iubirea lor e deseori pura si devotata.

Recomand acestor persoane amazonite si calcedonie.

Amazonitul vindecă și deschide chakra inimii – Anahata –  si a gatului – Vishuda – pentru a întari comunicarea afectiva. El activeaza, de asemenea, Ajna și mareste intuiția. Aceasta piatra alungă energia negativa si elimina blocajele sistemului nervos, atenuand spiritul critic, atitudinea rationala, pragmatica.

Calcedonia albastră este o piatră creativă, care deschide mintea către idei inovatoare și facilitează acceptarea noilor situații, desprinderea de trecut. Acest cristal conferă flexibilitate mentală și dexteritate verbală, îmbunătățind abilitățile de ascultare și comunicare. Calcedonia albastră induce un sentiment de veselie și optimism, îmbunătățește percepția față de sine in raport cu ceilalti, si, prin aceasta, sporeste increderea in partener si capacitatea de a se abandona iubirii, traind plenar acest sentiment, fara analize si calcule, invatand ca iubirea întotdeauna purifică și înalță.