Rafail: „Dumnezeu vindeca” („Vindecare de la Dumnezeu”) (Tobit 3,17; 12,15).

Arhanghelul Rafail este trimisul lui Dumnezeu pentru vindecarea si refacerea unitatii si integritatii.

Arhanghelul vindecarii spirituale, rationale si fizice, Rafail este cel care ne releva frumusetea si perfectiunea primite la Facere de intreaga Creatie, de la regnul mineral la Om. Arhanghelul Rafail este cel care, la rugamintea noastra, ne va indruma pasii pentru a alege calea cea mai potrivita pentru vindecarea noastra. (medicii, terapii, etc).

Coordonator al medicilor si al terapeutilor, Rafael lucrand in tandem cu Mihail, alunga teama si frica, diminuand stresul si lasand libertate sufletului in a-si intoarce fata catre Dumnezeu.

Piatra corespunzatoare acestui arhanghel este SMARALDUL

Smarald

Smaraldul, muza multor artisti lirici, aceasta piatra unica in stralucire si culoare, imbina, inspirat, manifestarea iubirii si comunicarea, premisele vindecarii. Semipretioasa de inspiratie divina, smaraldul este un sustinator al vietii, prin accentul pe care il pune pe iubire si diversele ei forme de afirmare.

Manifestarea corecta a iubirii se refera la capacitatea noastra de a darui si de a receptiona, in egala masura, si in mod corect iubirea.

Să iubesti pe Domnul Dumnezeul Tău din toată inima ta si din tot sufletul tău si din toată puterea ta si din tot cugetul tău” porunca din Legile Vechiului Testament completata de „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Mt. 22, 39) reprezinta lectia si indemnul pe care Mantuitorul Iisus Christos ni l-a lasat peste veacuri. „Porunca noua dau voua, sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu” (Ioan 13, 34; 15, 12).

Cel de-al doilea indemn al Mantuitorului vine sa stabileasca calitatea actului sacru al iubirii, avand ca model nu omul cazut in pacat, ci pe Dumnezeu-Omul, persoana lipsita de pacat.

„Piatra a iubirii implinite”, smaraldul aduce vindecarea in viata noastra invatandu-ne dragostea neconditionata, favorizand prietenia, mentinand echilibrul in cadrul relatiilor.

Masura cu care iubim este masura cu care iertam. Lipsa capacitatii de a ierta denota incapacitatea de manifestare a iubirii. O alta coordonata a iubirii o reprezinta sacrificiul de care suntem in stare pentru persoana iubita. Iubirea inseamna lipsa egoismului. Iubirea de sine nu mai lasa loc iubirii aproapelui.

Prin actiunea directa asupra celui de-al patrulea centru energetic, Anahata, chakra inimii, smaraldul inlatura blocajele specifice, avand un efect calmant asupra emotiilor.

Piatra a vindecarii prin comunicarea iubirii, smaraldul, facilitand deschiderea noastra catre celalalt, consolideaza unitatea si parteneriatul.

O alta componenta importanta a iubirii pentru ceilalti este generozitatea.

Manifestarea generozitatii ne ajuta la eliminarea agresivitatii, negativitatii, asigurandu-ne astfel un mai bun echilibru fizic, rational (mental) si noesic (emotional, spiritual).

Smaraldul, piatra a magicienilor de altadata, prin dezvoltarea abilitatilor psihice, ajuta la o mai buna focalizare a gandurilor, intentiilor, actiunilor.

Stimuland inteligenta emotionala, aceasta pretioasa ajuta dezvoltarii constiintei noastre, dandu-ne taria de caracter in a ne infrunta si depasi propriile suferinte. Regenerand si armonizand trairile interioare, largind autocunoasterea, viziunea despre viata, inlaturand vechile emotii negative, smaraldul reda bucuria de a ne trai din plin viata.

Aducand echilibru si cooperare, aceasta piatra a intelepciunii favorizeaza discernamantul, adevarul, exprimarea elocventa, masura cu care sa cantarim faptele si cu care sa raspundem.

 Alte pietre similare: prehnit, peridot.

Uriil: „Lumina sau Focul lui Dumnezeu” (III Ezdra 4,1). Unul dintre cei mai misteriosi Arhangheli, Uriil, supranumit Arhanghelul Intelectual, este cel care ne invata, marindu-ne capacitatea de intelegere, aducand aportul de informatii atat de necesar pentru intelegerea superioara a Ierarhiilor Ceresti, facilitand astfel conectarea noastra la intelepciunea infinita a lui Dumnezeu.

Uriil este cel care ne impartaseste Alchimia Divina, Focul Divin, ajutandu-ne sa primim toata cunoasterea, intelepciunea si intelegerea de care avem nevoie. Arhanghelul revelatiei, Uriel ne lumineaza mintea si ne transmite idei, informatii, viziuni si revelatii, mijlocind astfel dezvoltarea capacitatii de comunicare.

Piatra corespunzatoare acestui arhanghel este OPALUL

Opalul este o piatra delicata, dotata cu o vibratie subtila, care intensifica constiinta cosmica si induce viziuni psihice si mistice. In plan psihologic, opalul confera stabilitate. Amplificand caracteristici precum creativitatea, inspiratia, imaginatia, capacitatea de relaxare, spontaneitatea, aceasta piatra scoate la suprafata insusiri latente in vederea transformarii, intarind astfel constiinta propriei valori a individului, favorizand intelegerea deplina a potentialului sau. Cu magia sa, opalul scade inhibitia, scotand la iveala emotii reprimate. In plan rational, aceasta semipretioasa confera claritate si spontaneitate. Opalul incurajeaza interesul pentru arte.

Din punct de vedere emotional, opalul a fost mereu asociat iubirii, dorintei, pasiunii, erotismului. Este o piatra a seductiei care intensifica starile emotionale si elimina inhibitiile. Actioneaza ca stabilizator emotional, marind empatia purtatorului ei. Opalul, ca o veritabila oglinda ne pune fata in fata cu starile noastre emotionale trecute, responsabilizandu-ne asupra sentimentelor noastre, deschizandu-ne astfel calea transformarii si a elevarii.

Loialitatea, spontaneitatea, fidelitatea sunt tot atatea caracteristici pe care opalul le potenteaza. Prin stimularea celei de-a patra chakra – Anahata-  opalul actioneaza direct asupra Biocampului de Contact Informational Teluric, restabilind contactul terestru, emisia si receptia corespunzatoare a energiilor telurice si, prin urmare, reechilibrarea, armonizarea, indepartarea starilor de epuizare, reincarcarea energetic, reconectarea cu planeta “mama” Terra.

Cu un puternic rol protector, opalul este benefic pentru sanatate.

Alte pietre similare: rodocruzit, ambra (chihlimbar)