TU cum te simti zilele astea?
Frustrat, speriat, izolat? Prins intr-o veritabila epidemie de singuratate?
Sau ai dus mai departe aceasta stare, la nivel de insingurare, de haos emotional, frica si panica?
Ce sens poate avea aceasta criza?
Ca orice criza si aceasta vizeaza transformari majore pe care trebuie sa le operam in viata noastra, atat in relatiile cu ceilalti cat, mai ales, in relatia cu noi insine.
Din punct de vedere astrologic, s-au scris zeci de pagini pe aceasta tema. Au fost analizate, in mod just, pas cu pas, mai ales tranzitele planetelor Marte, Jupiter si Saturn, in incercarea de a explica si justifica evolutia precum si intorsaturile neasteptate ale acestei pandemii.
Dar dincolo de miscarile celor trei jucatori enuntati mai sus, important mi se mare, in acest moment, analiza karmica a momentului pe care il parcurgem, o analiza de tip „cauza – efect”.
Iar aceasta incursiune vizeaza, in principal, analiza axei Nod Lunar Sud – Nod Lunar Nord.
In timp ce Nodul Sud indica elementele legate de trecut ce au devenit perimate, anacronice, blocante, Nodul Nord ne indica lectia ce trebuie invatata, schimbarea care trebuie facuta.
Nodul Sud lunar arata intotdeauna elemente legate de trecut si tendinte regresive din punct de vedere spiritual. Nodul Sud in Capricorn ne vorbeste despre nevoia noastra excesiva de control la toate nivelurile, despre atasamentele noastre de satisfacere a nevoilor: personale, de bunastare, de viitor fericit, atasament de viata lunga, de stabilitate. Acelasi aspect astrologic adanceste conventionalul si conservatorismul in tot ceea ce priveste viata publica si privata.
Tot Nodul Sud in Capricorn este cel care exacerbeaza atasamentele noastre de viata publica, sociala, atasament de imaginea proprie si de mondenitate, de faima, de renume.
Alte aspecte care tin de Nodul Sud in Capricorn, aspecte care in ultimul an si jumatate trebuiau constientizate si transformate sunt si cele care vizeaza imaginea noastra publica, nevoia de a iesi in public si de a socializa direct, castigarea unui loc cat mai inalt in ierarhia sociala, nevoia de stabilitate financiara si profesionala, nevoia de afirmare prin diverse manifestari publice, etc.
Nodul Nord lunar indica directia de evolutie, experientele noi care trebuie asimilate, duse la un nivel superior de cunoastere si manifestare. El reprezinta cheia noastra spre vindecare si, pana la urma, calea de a iesi din aceasta situatie care pare fara iesire.
Nodul Nord lunar se afla in tranzit in Rac.

Harta astrologica a zilei

Harta astrologica a zilei de 12.04.2020
Ce crezi TU ca e de invatat din ce traim azi?
Aceasta perioada este despre schimbarea paradigmei, aceasta constructie mentala larg acceptata, care ofera unei comunitati sau unei societati pe perioada indelungata o baza pentru crearea unei identitati de sine si, astfel, pentru rezolvarea unor probleme sau sarcini, determinand pe ce anume sa ne concentram si limitandu-ne viziunea asupra lumii inconjuratoare.
Nodul Nord in Rac semnifica caminul, acel ACASA care reprezinta spatiul tau emotional. Un spatiu intim in care sa te reculegi, sa te regasesti, un loc in care sa-ti redescoperi radacinile uitate, continuitatea ta prin veacuri data de neamul in care te-ai nascut, data de religie, traditii, intr-un cuvant: APARTENENTA.
Nodul Nord in Rac semnifica de asemenea, si interiorizarea, introspectia, o anumita profunzime pe care trebuie sa o manifestam in demersul nostru privind autocunoasterea.
Cumva suntem directionati catre interior, catre suflet, catre propria esenta, iar aceasta se poate face numai prin renuntarea, macar pentru o anumita perioada de timp, la superficialitate, la mondenitate, la diverse tipuri de „socializari”, la materialism, la incapatanare.
Nodul Nord in Rac ne invata despre iubire, acceptare, energie, siguranta venita din interior, despre adaptare emotionala, despre protectie Divina. Tot ceea ce tine de educatia copiilor, de relationarea cu partenerul de viata, de traditii si obiceiuri cu semnificatii profunde, uitate sau duse in derizoriu (vezi intregul post al Pastelui si, mai ales, sarbatoarea in sine, cu toate semnificatiile sale) sunt lectii de viata care trebuie insusite in aceasta perioada.
Ce ganduri, temeri, sperante ai?
Si pentru ca la nivel de egregor planetar, geografic, politic, national, etnic, religios, familial si personal nu am reusit sa facem saltul de la “capcana Nodului Sud”, renuntand de bunavoie la tot ceea ce Nodul Sud in Capricorn exemplifica, Nodul Nord din Rac a venit cu solutia: sa ramanem acasa, la domiciliu. Racul este zodia locuintei, a vietii intime, private. Atunci cand intarziem sau nu urmam de bunavoie directiile indicate de Nodul Nord in Rac ajungem fie in carantina, fie internati in spital, fie in autoizolare.
Ce pietre semipretioase ne ajuta in atingerea acestor noi deziderate?
Piatra lunii
Este o „piatra a noilor inceputuri”. Asa cum sugereaza si numele sau, are o legatura putemica cu Luna, stimuland intuitia, dezvoltarea clarviziunii, imbunatatirea abilitatilor psihice. La fel ca Luna, piatra este o oglinda, aducandu-ne aminte ca totul face parte dintr-un ciclu de schimbari, asemenea cresterii si descresterii acestui astru. Efectul sau cel mai putemic este calmarea emotiilor.
Piatra Lunii Face posibila trecerea inconstientului in constient, favorizeaza empatia, incurajeaza visul lucid, mai ales cand este Luna plina.
In plan psihologic, aceasta semipretioasa calmeaza reactiile excesive la situatii si constrangeri emotionale.
In plan rational, Piatra lunii deschide spiritul la impulsuri benefice, la inclinatia de a face descoperiri fericite si la sincronicitate. Atenueaza instabilitatea emotionala si stresul, calmand emotiile. Imbunatateste inteligenta emotionala. Permite intelegerea si apoi renuntarea la tipare emotionale invechite asigurand o profunda vindecare emotionala.

Colier argint cu larimar, topaz, ametist si piatra lunii

Colier argint cu larimar, topaz, ametist si piatra lunii

Opal
Opalul este o piatra delicata, dotata cu o vibratie subtila care intensifica constiinta cosmica si induce viziuni psihice si mistice.
In plan psihologic, opalul amplifica caracteristicile si le scoate la suprafata in vederea transformarii, intarind constiinta propriei valori a individului, favorizand intelegerea deplina a potentialului sau.
Din punct de vedere emotional, opalul a fost mereu asociat iubirii, pasiunii, dorintei, erotismului. Este o piatra a seductiei care intensifica starile emotionale si elimina inhibitiile, actionand ca stabilizator emotional.

Pandantiv argint cu perle biwa, ametist si opal de foc

Pandantiv argint cu perle biwa, ametist si opal de foc

Perla
Fiind rezultatul unui indelung proces de metamorfozare, de transformare a unui graunte de nisip iritant intr-o creatie luminoasa, irizanta, gingasa, perla poarta in ea capacitatea de a evolua, de a se perfectiona continuu. Este o semipretioasa de-a dreptul romantica si empatica. Sensibila prin structura ei, perla defineste persoanele care au nevoie de ocrotire si tandrete, de blandete si intelegere, persoane care au nevoie sa asculte si sa fie ascultate.

Bratara argint antichizat cu perla, smarald rubin safir turcoaz 1

Bratara argint antichizat cu perla, smarald rubin safir turcoaz 1

Cum putem aseza piesele acestui puzzle complicat , ca sa transformam in fapte acest “impreuna” pe care l-am (tot) auzit in perioada asta, (poate) pana s-a golit de sens?
Intram intr-un nou nivel de constientizare pentru ca umanitatea sa se trezeasca si sa faca saltul catre o lume mai buna. Alegeti viata, alegeti sa vedeti florile si copacii infloriti, alegeti sa fiti recunoscatori pentru ceea ce sunteti.
Eu aleg sa spun: “Faca-se voia ta, Doamne! ” si sa cred ca tot ceea ce se intampla este spre binele nostru cel mai inalt, al tuturor, spre evolutie. Aleg constient toate acestea. Multumesc cu recunostinta!