Gemologie, Astrologie, Bijuterii astrologice

Gemologie astrologica

In vremuri de mult apuse, bijuteriile nu aveau doar un rol estetic, ele vorbeau si despre clasa sociala sau functia ocupata in societate a celor care le purtau. Purtatul unei bijuterii putea avea si semnificatii esoterice, in bijuterii fiind incrustate diferite pietre semipretioase, fiecare avand o anumita semnificatie si un scop. Gasim astfel de exemple in toata istoria si chiar in Vechiul Testament in Exod atunci cand se dau indicatii pentru realizarea vesmintelor cu care se vor imbraca preotii:

15 Sa faci apoi pieptarul judecatii, lucrat cu maiestrie, sa-l faci din aceeasi lucratura ca efodul; sa-l faci din aur, din fir albastru, purpuriu si caramiziu, si din in subtire rasucit.

16 Sa fie in patru colturi si indoit; lungimea lui sa fie de o palma si latimea tot de o palma.

17 In el sa tesi o tesatura de pietre, si anume patru randuri de pietre: In randul intai, un sardonix, un topaz si un smarald;

18 In al doilea rand, un rubin, un safir si un diamant;

19 In al treilea rand, un opal, un agat si un ametist;

20 In al patrulea rand, un hrisolit, un onix si un iaspis. Aceste pietre sa fie legate în ferecatura lor din aur.

Astazi criteriile principale dupa care majoritatea femeilor aleg bijuteriile sunt frumusetea acestora, ineditul bijuteriilor, calitatea lucraturii si bineinteles pretul acestora. Partea spirituala, ezoterica este luata in calcul de putine femei.

Exista de exemplu cate o piatra semipretioasa pentru fiecare zodie si aceasta piatra poate ajuta purtatorul sa isi dezvolte sau amplifice anumite calitati, sa estompeze anumite defecte. Daca porti o bijuterie compusa din mai multe pietre alese astrologic in functie de data, ora si locul nasterii iti poti dezvolta mai usor anumite calitati si poti face fata mai bine diferitelor situatii delicate ce pot aparea in viata ta.

Astologii spun ca fiecare semn zodiacal este guvernat de o anumita piatra semipretioasa si se bazeaza pe conceptul conform caruia un semn astrologic este “condus” de o anumita planeta si inspirat de un grup de planete in functie de miscarile si pozitiile acestora.

Daca vrei sa beneficiezi de ajutorul si magia pietrelor semipretioase (ametist, cuart, opal, agat, onix sau turcoaz, abalone, peridot, ochi de tigru, piatra lunii, piatra soarelui si altele) poti sa apelezi la un specialist care poate sa iti recomande si chiar sa realizeze special pentru tine bijuterii astrologice personalizate.

Pe langa efectele benefice pe care fiecare piatra semipretioasa aleasa in functie de zodia ta pietre pentru zodia ta, primesti si o bijuterie deosebita, cu personalitate, o adevarata opera de arta intr-o montura eleganta din argint.