‘Diamonds are forever…’ istorii ale unor bijuterii celebre

„Diamonds are forever”, dar se pare ca poarta dupa ele „blestemul comorilor”…Cele mai epatante nestemate din lume au impodobit… desigur… cele mai frumoase femei – Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy Onassis si Marlene Dietrich…

Marlene Dietrich

Se pare ca mai multe dintre filmele sale au o intriga construita in jurul pietrelor pretioase. Este faimoasa legenda potrivit careia Marlene, aflandu-se in casa lui Katherine Cornell, pregatea o prajitura cand si-a dat seama ca nu mai are pe deget inelul cu smarald de 37,41 karate – casa a fost intoarsa pe dos, cautarile au durat cateva ore, insa nimeni nu a mai gasit podoaba.

In cursul serii in schimb, inelul a fost descoperit de catre unul dintre invitati la desert, intr-o bucata de tort!

Regina Elizabeta a II-a a Angliei

Iata o femeie pentru care s-ar putea spune ca bijuteriile sunt un viciu… Colectia sa e atat de extinsa, incat e nevoie de o camera speciala pentru a o depozita. Ea e in prezent proprietara uneia dintre cele mai vestite pietre pretioase din lume – rubinul Timur, de 352,50 karate, inscriptionat cu numele celor ce l-au detinut in trecut, cu totii imparati Mughal.

Printre favoritele Elizabetei a II-a se numara doua dintre diamantele Cullinan (III si IV), taiate din filonul Cullinan, de unde provin si nestematele denumite Stelele Africii – printre cele mai faimoase din lume.

Elizabeth Taylor

Un star inconjurat de pietre pretioase… Sotul sau, Richard Burton, a „rasfatat-o” cu cateva dintre cele mai dorite diamante descoperite vreodata.

Primul dar, din 1968, a fost reprezentat de diamantul de 33,19 karate Krupp, ce apartinuse anterior sotiei magnatului otelului Alfred Krupp.

Din nefericire, nici una dintre bijuterii nu a fost un garant al iubirii – in 1978, dupa ce Elizabeth a divortat, Taylor-Burton a fost scos la licitatie si vandut un an mai tarziu, pentru 5 milioane de dolari.

In prezent e detinut de Robert Mouawad, proprietar al celebrului brand de bijuterii cu acelasi nume.

Jacqueline Kennedy Onassis

Stilul lui Jacqueline Onassis a influentat decisiv moda si continua sa ne impresioneze, chiar si dupa 12 ani de la moartea sa… Jackie a impartasit cu muritoarele de rand slabiciunea pentru pietrele pretioase – favoritele ei au fost intotdeauna perlele, alaturi de colierele si bratarile pline de culoare marca Van Cleef & Arpel.

De altfel, inelul de logodna daruit de el, impodobit cu un diamant aproape perfect, denumit Lesotho III (dupa piatra nestemata neprelucrata, de 601 karate, din care s-au procesat 18 diamante), a fost licitat in 1996 cu 2,6 milioane de dolari.

Sursa: 1235.ro

 

 

 

Etichete: , , , ,