Bratara argint cu topaz albastru si druza de titan
Bratara argint cu topaz albastru si druza de titan

Bratara argint cu topaz albastru si druza de titan

950 lei

Bratara argint cu topaz albastru si druza de titan: Bratara din argint 925 lucrata manual, cu o formatiune naturala, unica, neprelucrata, din titan, inconjurata de frumoase pietre fatetate de topaz albastru.Lungime reglabila: de la 17 cm pana la 20 cm.Latimea maxima: 5,7 cm.Greutate: 62 gr.O bijuterie de mare valoare estetica care va va innobila tinuta si va atrage atentia tuturor asupra dumneavoastra!

Stoc epuizat

Cod Produs: SD000002. Categorie: . Tags: , .

daca iti place, spune si prietenilor!

google pinterest

Descriere Produs

Bratara argint cu topaz albastru si druza de titan : Bratara din argint 925 lucrata manual, cu o formatiune naturala, unica, neprelucrata, din titan, inconjurata de frumoase pietre fatetate de topaz albastru.Lungime reglabila: de la 17 cm pana la 20 cm.Latimea maxima: 5,7 cm.Greutate: 62 gr.O bijuterie de mare valoare estetica care va va innobila tinuta si va atrage atentia tuturor asupra dumneavoastra!

Istoric topaz

Topazul, datorita frumusetii sale princiare, a fost dintre primele semipretioase care au facut istorie in arta bijuteriilor. O prima sursa a numelui care indica cunoasterea si folosirea sa provine din cultura asiatica, in sanscrita tapas insemnand “foc”. Sanscrita vedica, cea mai veche forma a lasat in istorie scrieri datand probabil din sec XV i.H.
Dintre relatarile mai recente, in epoca romana naturalistul Plinius specifica faptul ca numele mineralului provine de la insula “Topazos” situata la Marea Rosie.
In anul 1740 un topaz de o mare frumusete este fixat in coroana portugheza. Multa vreme, despre acest topaz intitulat “Diamant de Braganza”, s-a crezut ca e cu adevarat un diamant.
In istoria contemporana si moderna, topazul este deseori folosit in arta bijuteriei atat pentru varietatile sale foarte frumoase de culoare, pornind de la albastru deschis, galben-auriu, nuante de verde, roz-rosiatic si pana la fumuriu, cat si pentru calitatile sale terapeutice, informationale si energetice, mai mult sau mai putin stiute, dar cu siguranta percepute.

Piatra de inspiratie empatica, topazul, la nivelul structurii fizice, prin energiile sale, diminueaza stresul si calmeaza mintea. Vindeca, reincarca, aliniaza optim meridianele corpului. Prin evidentierea resurselor interioare, arata modul in care, manifestand adevar si iertare, putem atinge o noua treapta a elevarii. Topazul ne ajuta sa intelegem ca suntem parte din creatie si ca viata noastra are un sens, transformand in noi verbul “a exista” in mult mai constientizatul “a fi”. Energia vibranta a topazului alunga indoiala, aducand in locul ei bucurie, generozitate si recunostinta. Conform traditiei, este o piatra a iubirii si norocului care ajuta la indeplinirea obiectivelor.

Bratara argint cu topaz albastru si druza de titan