Nascuta Wallis Simpson si devenita Ducesa de Windsor prin casatoria sa cu fostul rege al Angliei si imparat al Indiei, Edward al VIII-lea, Wallis a fost pe cale sa provoace o criza constitutionala in Marea Britanie si in dominioane. Considerata o adevarata celebritate mondena americana, cea care avea sa devina Ducesa de Windsor este nascuta in data de 19 iunie 1896. Wallis fusese casatorita de doua ori inainte de a deveni amanta lui Edward al VIII-lea. Casatoria cu Printul Eduard, Duce de Windsor, fostul rege Eduard al VIII-lea al Regatului Unit fiind asadar cea de-a treia si aducandu-i lui Wallis titlul de Ducesa de Windsor.

O femeie absolut senzationala, cu o biografie demna de platourile Holywood-ului, Wallis l-a subjugat pur si simplu pe Printul Eduard, facandu-l pe acesta sa treaca peste toate autoritatile: statale, politice si religioase pentru a se casatori cu ea. Casatoria celor doi are loc in Franta, la Chateau de Cande, Monts, pe 04 mai 1937.

Din punct de vedere astrologic, Wallis Simpson, devenita Ducesa de Windsor, este sub auspiciile Gemenilor, ca pozitie a Soarelui in momentul nasterii sale si cu Ascendentul in Varsator. Dupa cum se observa, elementele de aer sunt cele preponderente in astrograma sa. Mijlocul Cerului in Sagetator – zodie de foc – ii traseaza o adevarata filozofie a devenirii sale, dandu-i stralucire si vizibilitate in zona sociala.

Trei planete puternice din astrograma sa isi pun amprenta asupra personalitatii si vietii lui Wallis si anume: Mercur, Uranus si Jupiter.

Planeta Mercur, printre planete sale dominante, o face sa fie o persoana cerebrala, nervosa, rapida, curiosa, plin de viata si de dragoste, cu o foarte buna capacitate de comunicare. Cu o inteligenta ascutita care se regaseste in harta natala, astrograma indica o persoana capabila sa-si treaca emotiile, impulsurile, manifestarea sensibilitatii, prin filtrul gandirii. Avem de-a face cu o persoana care abstractizeaza toate trairile, jongland cu idei si cuvinte si totul in vederea atingerii unor obiective foarte personale.

Cu un Uranus retrograd in Scorpion, in Casa a IX-a, Wallis manifesta independenta, libertate, originalitate, iar atunci cand este constransa social sau emotional, recurge la fronda si marginalizarea celor care-i stau in cale. Uranus, ca si octava superioara a lui Mercur, aduce detasare afectiva si orientarea catre noi oportunitati, idei revolutionare. Uranus o face pe Wallis imprevizibila determinand-o ca, periodic, sa schimbe totul in viata: partener, ocupatie, domiciliu, atunci cand toti ceilalti considerau aceste lucruri un punct de stabilitate in viata sa. De doua ori divortata, a fost considerata consoarta regala nepotrivita din punct de vedere politic, social si moral. A fost perceputa de multi in Imperiul Britanic ca o femeie cu”ambitii nelimitate”, interesata de casatoria cu regele din cauza averii sale si a pozitiei privilegiate.

Jupiter, planeta de expansiune, organizare, putere si bunavointa, este destul de accentuata in astrograma lui Wallis. Ca orice bun jupiterian, Wallis este o femeie calda, deschisa, de caracter, activa si optimista, un adevarat lider al cercurilor sociale pe care le frecventa. Un aparator al libertatii si al ordinii sociale, un bun organizator, si de ce nu, un bun strateg.

Dupa ani de zile de lupta, dupa ce a renuntat la tronul Angliei, Eduard al VII-lea a putut in sfarsit sa se casatoreasca cu aleasa inimii sale. Inelul de logodna oferit de fostul rege viitoarei sale sotii, alcatuit dintr-un smarald perfect, ii apartinuse unui imparat mongol inainte ca regele, devenit duce, sa i-l ofere lui Wallis ca inel de logodna. Avand in vedere astrograma natala a Ducesei de Windsor, alegerea acestui inel este una din variantele cele mai potrivite. Smaraldul vine sa stimuleze, sa potenteze manifestarea iubirii, a comunicarii, dand forta si putere planetelor aflate pe Fundul Cerului si ajutand purtatoarea sa-si indeplineasca misiunea legata de familia, natiunea, religia carei ii apartine. Pe de alta parte, diamantul, aceasta piatra pretioasa extraordinara stimuleaza atat Luna cat si zodia aflata in Mijlocul Cerului, Sagetatorul. Smaraldul este cel care sustine Anahata – cea de-a patra chakra – in timp ce Diamantul este specific celei de-a saptea chakra – Sahasrara-, combinatia celor doua aducand armonie si unitate in functionarea tuturor celor sapte chakre, si integrand iubirea pamanteana, cu cea divina.

Lui Wallis i s-ar fi potrivit la fel de bine ametistul, topazul sau safirul.

Wallis, Ducesa de Windsor, se stinge din viata in anul 1986, la varsta de 90 de ani.

Concluzia acestui studiu este aceea ca, in momentele importante ale vietii noastre, putem beneficia de aliati puternici. Pietrele pretioase si semipretioase ne pot fi utile prin tipul si calitatea energiilor vehiculate de acestea, in deplina corelare cu necesitatile noastre de moment sau cu nazuintele noastre pe termen lung.

Este la indemana noastra sa descoperim aceasta informatie si s-o materializam prin alegerea bijuteriei potrivite.